Digidexo.com

Vanlige årsaker til Neseblod

Nose betingelser

De vanligste årsakene til neseblødning involverer infeksjon i eller traumer til nesen selv. Den mest vanlige og åpenbare av disse er fysisk skade som et slag til nesen eller hodet. Men er din nesehulen full av små kapillærer som er lett å skade og til og med noe så godartet som neseplukking kan resultere i en neseblødning.

Infeksjoner er en annen vanlig årsak til neseblødning. Disse inkluderer forkjølelse, allergi, generell lunger eller bihulebetennelse. Med en infeksjon, er den vanligste årsaken til neseblødning uttørking av nesegangene eller overdreven, altfor kraftig nese blåser.

Miljøfaktorer

Hvis en neseblødning ikke stammer fra et slag eller nasal infeksjon, så årsaken mest sannsynlig innebærer miljøet eller innføring av stoffer eller medisiner. For eksempel, kan overdreven kald og tørr luft forårsake neseblødning. Dette gjelder spesielt hvis du opplever en plutselig endring i klima.

Innføringen av fremmedlegemer inn i nesehulen kan også være en vanlig årsak til neseblødning, særlig hvis neseblødning oppstår i et lite barn. Men hos voksne en årsak til neseblødning kan være bruk av kokain. Når sniffet gjennom nesen, kokain overdrevent tørker nesehulen, noe som kan føre til at nesen til å blø. Overforbruk av nesesprayer som er inhalert gjennom nesen eller tatt muntlig kan også føre til neseblødning.

Faktisk kan en rekke muntlige medisiner forårsake neseblod, og dette er ikke bare begrenset til reseptbelagte medisiner. For eksempel kan store doser aspirin, Dimetapp, ibuprofen, Vicks, Motrin eller ginseng resultere i neseblødning.

Endringer i kroppen din

Noen ganger neseblod kan være forårsaket av vesentlige endringer i kroppen din. For eksempel kan økt neseblod være en naturlig del av aldringsprosessen. Dette gjelder spesielt for kvinner i overgangsalderen: krympende og tørking av vev som følger menopause også påvirke nesegangene, forårsaker hyppigere neseblod. Neseblod kan også være forårsaket av overdreven vekttap som er et resultat av slanking eller sykdom.

Systemisk sykdom

Noen ganger kan en neseblødning er et tegn på et mye større problem, spesielt hvis de neseblod forekommer ofte. For eksempel kan neseblod være et tegn på utviklingen av en nasal polypp eller svulst. Mer vanlig, de er en bivirkning av høyt blodtrykk eller hypertensjon. Men, kan tilbakevendende neseblod også være et tegn på en blødning eller blodpropp lidelse eller aplastisk anemi.