Digidexo.com

Virkninger av lav progesteron

Hormonet progesteron, som navnet tilsier ("pro-Gest." Som betyr "pro-svangerskap"), er avgjørende for en sunn graviditet. En gang rundt 30 år, progesteron nivåer i kvinner begynne en gradvis nedgang. Med tiden vil det sannsynligvis oppleve i det minste noen av de mange symptomer og tegn assosiert med lavt progesteron-nivåer.

Varierende hormoner

Når du går gjennom overgangsalderen overgangen, kroppens produksjon av østrogen og progesteron ebber og strømmer. Disse hormonelle variasjoner er kilden til de mange endringene kroppen din går gjennom i løpet av årene frem til overgangsalderen.

Tegn på lavt progesteron nivå

Lavt progesteron nivå kan skape kaos på en kvinne både fysisk og følelsesmessig. Hun kan bli ukarakteristisk emosjonelle, engstelig, irritabel og nervøs. Det er også mulig at hennes søvn vil bli kompromittert. Hun kan vekke flere ganger i løpet av natten, ute av stand til å falle inn i en dyp og rolig søvn. Som et resultat hun vil våkne opp trøtt, som bare legger til hennes emosjonelle skjørhet.

Smerter og hevelse

Et annet symptom på lavt progesteron er smertefulle eller hovne bryster spesielt i dagene før menstruasjon. Det kan også være tyngre enn normalt blødning under perioder. Andre mulige tegn på lavt progesteron er hevelse i hender, føtter eller mageområdet. Hodepine og mulig vektøkning er også vanlige plager.

Behandling av lavt progesteron nivå

Siden enhver kvinnes kropp er annerledes, progesteron erstatning behov er svært individualisert. Dine unik genetisk sminke, kosthold og livsstil, vaner og medisinske tilstand må tas i betraktning. Legen din vil regelmessig teste hormonnivået til de har stabilisert seg gang etter menopause.

Progesteron Replacement

Naturlig progesteron som produseres i kroppen ikke er identisk til de "progestiner" som finnes i standard hormonerstatningsbehandling. Denne mindre forskjell har potensial til å forårsake store problemer.

En studie utført av kvinner Health Initiative fant at små forskjeller mellom progestins og progesteron øker svakt risikoen for brystkreft, hjertesykdom og blodpropp.

Bioidentical progesteron

Ifølge Mayo Clinic, bruker en sikker og effektiv progesteron terapi bioidentical hormoner. Bioidentical hormoner er kjemisk identisk med naturlig progesteron. De er tilgjengelig i over-the-counter kremer og på resept.

Less is more

Hvis du bestemmer deg for å prøve bioidentical progesteron, ta den minste dosen mulig som vil lindre overgangsplager for den korteste tidsrom.

Bruken av bioidentical progesteron som en langsiktig anti-aging produktet er sterkt frarådes.

Du bør alltid rådføre seg med legen din før du starter noen form for progesteron replacement therapy.