Digidexo.com

Høye mengder av testosteron hos kvinner

Høye mengder av testosteron hos kvinner kan være forårsaket av hormon lidelser, visse medisinske tilstander og bruk av steroider. Negative helseeffekter av høye mengder testosteron hos kvinner kan inkludere masculinization, økt risiko for hjertesykdommer og visse typer kreft og menstruasjonsproblemer. Symptomene på høyt testosteron kan dempes ved medisinske behandlinger, inkludert medisiner og kirurgi.

Medisinske årsaker

Medisinske årsaker til høye mengder av testosteron hos kvinner inkluderer polycystisk ovariesyndrom (PCOS), binyrene dysfunksjon eller hypofysen svulster.

Utvendige Symptomer

Høye mengder av testosteron kan forårsake hirsutisme, som er veksten av overflødig hår på ansikt, armer, bryst og ben, eller alopesi, som er tap av hår og kan ligne det av mannlig mønster skallethet.

Interne Symptomer

Leversykdommer, inkludert leverkreft er et symptom av høye mengder av testosteron som skyldes bruk av steroider i menn.

Gynekologiske Symptomer

Gynekologiske symptomer på høye mengder testosteron inkluderer uregelmessig eller savnet perioder, infertilitet og en forstørret klitoris.

Fysiske bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, kan høye nivåer av testosteron hos kvinner føre til høyt blodtrykk og kolesterol, fettstoffer leversykdom og søvnapné.

Mentale bivirkninger

Testosteron i store mengder kan føre til personlighetsendringer som aggresjon, økt seksuell lyst og følelser av konkurranseevne.

Advarsel

Plutselige, alvorlige forandringer i blodsukkernivåer er mulig når store mengder av testosteron er tatt i form av steroider eller hormonbehandling, noe som kan være livstruende for kvinner med diabetes.