Digidexo.com

Tegn på høyt østrogen

Østrogen ubalanse hos kvinner kan føre til mange forskjellige problemer. Dette gjelder hvorvidt østrogennivået er lavt eller høyt. For mange kvinner, kan tegnene på høy østrogen gå ubemerket hen og til slutt ubehandlet. Å vite hva du skal se etter når det gjelder denne type hormonell ubalanse kan også avverge mer alvorlige plager som kan være forårsaket av ubalanse.

Overflødig væske

Dersom kroppen produserer for mye østrogen, kan en av de tegn være at individet lider av en stor mengde av tilbakeholdt væske. Den væskeansamling kan være plassert i bare en del av kroppen, slik som føtter eller brystene eller det kan skje over hele kroppen.

Brystene

Det antas at fibrocystic brystene karsykdommer kan være forårsaket av store mengder av østrogen. Overdreven østrogen kan også føre til at brystene hovne opp, noe som kan være svært smertefullt og også pinlig for den enkelte.

Skjoldbrusk problemer

Problemer med lav skjoldbrusk kan også være et tegn på overdreven østrogen. Ett av symptomene på lav skjoldbrusk er tretthet, som også kan være et symptom på lav østrogen.

Redusert Orgasms

Et annet tegn på for mye østrogen kan være en nedgang i opphisselse eller undertrykt eller redusert orgasmer. Dette kan skje fordi overdreven østrogennivå kan inaktivere hormonet testosteron.

Appetitt

En stimulert appetitten kan også være et tegn på for mye østrogen i kroppen. Dreven østrogennivå kan gjøre en individuell begjærer søt mat, som kan føre til økende vekt i væske og fett. Overdreven østrogen kan føre til et individ for å øke fett over hele kroppen, i motsetning til kun i magen, noe som kan være forårsaket av lave østrogennivåer.