Digidexo.com

Positivt og ulemper med bioidentical hormonbehandling

Kvinner som opplever menopause ofte lider av en rekke ubehagelige symptomer som vektøkning, hetetokter, nattesvette og depresjon. Bioidentical hormonbehandling er en behandling er ment å hjelpe til med noen av disse symptomene, og er forbundet med en rekke fordeler og ulemper.

Identifikasjon

Biomedisinske hormoner er stoffer som framstilles i et laboratorium innstilling som er ment å etterligne hormoner som finnes naturlig i en kvinnes kropp.

Suksess med østrogen-relaterte symptomer

En Wisconsin-basert studie viste at 82 prosent av kvinnene som fikk bioidentical hormonbehandling opplevd en svekkelse av symptomer knyttet til et redusert nivå i østrogen forårsaket av overgangsalderen. Disse inkluderte hetetokter, nattesvette, søvnforstyrrelser og vaginal tørrhet.

Suksess med progesteron-relaterte symptomer

The Wisconsin Studien avslørte også at 74 prosent av kvinnene som fikk bioidentical hormonbehandling opplevd en svekkelse av symptomer knyttet til et redusert nivå i progesteron forårsaket av overgangsalderen. Disse inkluderte humørsvingninger, økt irritabilitet og væskeansamlinger.

Mangel på forskning

De langsiktige effektene av bioidentical hormonbehandling har ikke blitt undersøkt grundig, og så det er ikke kjent om behandlingen vil vise seg å være trygge på lang sikt. Syntetisk hormonbehandling ble vist å føre til hjerteproblemer hos pasienter, og det kan ikke garanteres at bioidentical hormonbehandling ikke vil ha lignende effekter over tid.

Brystkreft

Fordi nivåer av østrogen hormonet har vært knyttet til brystkreft utvikling, vil mange leger ikke foreskrive bioidentical hormonbehandling til de som har overlevd en tidligere anfall av brystkreft eller som har en familiehistorie med sykdommen.