Digidexo.com

Brekningsrefleksen og vekttap

Brekningsrefleksen og vekttap


Kanskje det ikke er så ille i begynnelsen. Følelsen av kvelning eller ønsker å gulpe mens du spiser eller drikker skjer bare en gang i uken eller så, deretter to ganger i uken. Deretter, viser skalaen et tall som er lavere enn vanlig. Sammenhengen mellom gagging og vekttap er ikke en tilfeldighet, og ofte er det en medisinsk grunn til at den oppleves.

Hvordan Knebling Happens

Når vi setter noe på baksiden av munn og hals, er nervene i disse områdene stimulert. Hjernen tolker signalene fra nervene og konkluderer med at luftveiene skal være midlertidig eller permanent hindret. Hjernen deretter sender signaler til musklene i halsen for å trekke seg sammen, slik at maten eller et annet materiale er skjøvet ut av hals og munn, og kan ikke sende inn i luftveiene, eller slik at ikke mer av stoffet kan komme inn i kroppen. Fordi nerver er involvert i brekke også er involvert i å svelge, og da hjerne tilknyttede svelge med mage, hjerne også noen ganger sender et signal til magemusklene for å trekke seg sammen for å bevirke oppkast og derved rense kroppen for invaderende substans det ser som en trussel.

Vekttap

Hvis du kneble ofte, kan du ende opp med å spise og drikke langt mindre enn normalt. Når dette skjer, ikke kroppen din ikke får nok kalorier til å opprettholde vekten din, og du kaster pounds som kroppen forbrenner fettreservene for å opprettholde fysiske prosesser.

Vekt Antall

Hvis du har en veldig høy metabolisme, da kroppen vil bruke mer energi for å opprettholde fysiske prosesser enn hvis stoffskiftet er lavt, slik at du kan se mer vekttap med gagging i en kortere tidsperiode. Hvor mye vekt du mister også påvirkes av andre faktorer som for eksempel hvilken type mat og drikke du forbruker, andre fysiske forhold du måtte ha og hvor ofte gagging hindrer deg fra å spise og drikke.

Årsaker

Årsaker til gagging som kan føre til vekttap kan være enten fysisk eller psykisk. For eksempel visse sykdommer som Downs syndrom gjør gagging mer sannsynlig. Fordi det er en sammenheng mellom "emosjonell" sinnet og "fysisk" mind, kan brekningsrefleksen også stimuleres ved bare frykten for kvelning eller ved et minne om en fysisk traume.

Tips og behandling

Til en viss grad, kan du trene kroppen til å reagere mindre sterkt til brekningsrefleksen. Finn det punktet på den bløte gane og svelg hvor du føler at gagging, og deretter stimulere vev lenger og lenger tilbake over et par uker. En aktuell, mild bedøvelse brukes til ganen området også kan bidra til; denne metoden er hyppig brukt av tannleger. Det kan være nødvendig medisiner eller kirurgi for å stoppe vekttap, avhengig av den fysiske årsaken til brekke. Unngå å ta store biter eller gulping drinker. Hvis gagging er psykologisk forårsaket, snakke med en venn, familiemedlem eller terapeut for å løse underliggende problemer.