Digidexo.com

Medikamenter som reduserer testosteron hos menn

Vanligvis når spørsmålet om hormoner er vurdert, er det i sammenheng med kvinner og om ikke å starte hormonbehandling. Men kan hormonnivået være en viktig sak for menn også, og narkotika kan brukes til å senke testosteronnivået hos menn.

Hvorfor?

The American Cancer Society sier at testosteron kan faktisk gjøre prostatakreft vokse. Senke testosteronnivå kan krympe og bremse veksten av prostatakreft hos noen pasienter.

LHRH Analoger

Luteiniserende hormon-frigjørende hormon narkotika (LHRH analoger) virker ved å redusere mengden av testosteron laget av testiklene via injeksjon eller liten oppdatering. I første omgang vil nivåene stige før slippe betydelig.

GnRH-antagonister

Drugs.com fastslår at gonadotropinfrigjørende hormon (GnRH)-antagonister, slik som Degarelix, arbeid ved å senke mengden av testosteron i blod. Medikamentet injiseres.

Bivirkninger

Bivirkningene av testosteronsenkende medikamenter, men er ikke begrenset til nedsatt sexlyst, høyt blodtrykk, svimmelhet, kvalme, forstoppelse, smerte mens urinering og rask hjerterytme. Kontakt legen din hvis disse vedvarer.

Østrogen og Anti-androgener

I det siste, ble østrogen (det kvinnelige kjønnshormonet) som vanligvis brukes til å senke testosteron; er det imidlertid sjelden brukt på grunn av dets bivirkninger. Anti-androgener hindre kroppen fra å bruke noen form for androgener (mannlige hormoner).

Forsiktig

Disse stoffene bære med seg bivirkninger som varierer fra pasient til pasient. Ta kontakt med din lege og utdanne deg selv på alle de tilgjengelige behandlinger før de bestemmer seg for en.