Digidexo.com

Hva er symptomene på en Pasta allergi?

Pasta er behandlet med hvete, så dens symptomer speile de av mennesker som lider av hvete allergi. De fleste matallergier, inkludert pasta allergier, begynner i tidlig barndom og ofte forsvinner eller minske ved voksenlivet. Fordi hvete er så utbredt i en rekke ulike matvarer, det gjør det utfordrende å lage mat valg. Men produsenter gjør hvete- og glutenfrie produkter.

Allergisk rhinitt

Pasta allergisymptomer oftest speile allergisk rhinitt, betennelse i nesehulen som provoserer tett nese og kløende, rennende øyne. I tillegg til disse symptomene, lider klager over nasal drypp, sår hals, plugget ører, overdreven tretthet, hovne øyelokk og trykkende hodepine. De kan også oppleve litt piping, men ikke fra astma.

Astma

Pasta allergi kan også utløse astmaanfall, betennelse i bronkiene luftrom som provoserer innsnevring av luftveisrørene. Vanlige astmatiske symptomer inkluderer pustevansker, særlig om natten, og tungpustethet. Astmasyke kan føles stram brystsmerter og lider av en kronisk hoste som forverres tidlig på morgenen eller sent på kvelden, eller etter høy aktivitet.

Elveblest

Elveblest, formelt kjent som urticaria, oppstår når det er en allergisk reaksjon på noe, som i en pasta allergi. Elveblest varierer i størrelse og form. De kan dukke opp hvor som helst på kroppen, fra magen og ryggen, til ansiktet og leppene, til armer og hender. Elveblest er svært kløende, men noen ganger de også brenne og brodd - og skrape gjør dem verre. Et antihistamin som Benadryl bidrar til å redusere noe av hevelsen. Elveblest kan vare noen timer, eller en dag eller to. Hvis de er alvorlig, ring din lege.

Gastric Problemer

Pasta allergikere opplever fordøyelses problemer. De kan føle seg kvalm eller tåle smertefulle magekramper før oppkast. De kan også oppleve alvorlig syre dårlig. I sjeldne tilfeller kan noen lider av oralt allergisyndrom, hevelse i lepper og munn, rett etter inntak av den fornærmende mat.

Anafylaksi

Noen mennesker lider av en alvorlig reaksjon på hvete og pasta kalt anafylaksi. Dette krever medisinsk behandling med en adrenalin skutt og en tur til sykehuset. Symptomene kan skje meget hurtig, noen ganger i løpet av sekunder, og alltid i løpet av 2 timer. De omfatter en innsnevring av puste airways - ofte med en hoven hals, noe som gjør det ekstra vanskelig å puste - og går inn i sjokk. Svimmelhet og rask puls er mulige.