Digidexo.com

Naturlige matvarer for å få fart på forbrenningen

Metabolismen er prosessen og hastigheten ved hvilken kroppen bryter ned mat eller kjemiske forbindelser, absorberer de næringsstoffer og eliminerer avfall. Et sunt fordøyelsessystem er nødvendig for å støtte stoffskiftet, og det er mange matvarer og krydder som kan bidra til å støtte fordøyelsen og rensing av avfall fra kroppen, samt øke metabolic rate.

Fordøyelsesenzymer

Kroppen trenger fordøyelsesenzymer for å fordøye og bearbeide mat. Enzymene arbeide for å hjelpe til med å fordøye protein, karbohydrater, fett og laktose. Rå frukt og grønnsaker, så vel som spiret korn, inneholder en høy mengde av fordøyelsesenzymer. Ginger root faktisk hjelper kroppen til å produsere fordøyelsesenzymer på egen hånd, bistå med fordøyelsesprosessen og øke stoffskiftet.

Krydder

Cayenne pepper er kjent for å øke hastigheten på stoffskiftet, samt rense tarmer. Jalapenos inneholder capsaicin, noe som gir raskere hjertefrekvens og metabolisme. Disse krydder hjelpe kroppen din til å fortsette å brenne kalorier for timer etter å ha spist dem. Kanel hjelper deg å forbrenne sukker og 1/2 ts. tas daglig vil bidra til å stabilisere blodsukkernivået.

Frukt og grønnsaker

Frukter som epler og grapefrukt er høy i fiber og hjelpe deg til å føle deg full mens kroppen din forbrenner kalorier. Grapefrukt også bremser kroppens behov for å lagre fett ved å senke insulinnivået. Brokkoli er høy i kalsium, som utløser stoffskiftet. Spinat er også kjent for å avgifte kroppen som det er utvist fra kroppen. Disse grønnsakene er også høy i antioksidanter, vitaminer og mineraler.

Protein

Protein tar lengre tid å fordøye enn annen mat og antas å stabilisere blodsukkernivået. Protein i kostholdet gir deg energi og vitalitet, og hjelper til med muskel reparasjon og restitusjon etter trening. Alt kjøtt inneholder protein, men det er valg som er sunnere og lavere i mettet fett. Disse inkluderer kalkun, grillet fisk eller kylling. Tofu, soyabønner og belgfrukter er også høy i protein og gjøre en god erstatning for kjøtt i salater og andre retter.

Kaffe og te

Den koffein i kaffe øker metabolismen, men kaffe legger press på leveren. Det er ikke sunt å drikke mer enn tre kopper om dagen. Et sunnere alternativ er grønn te. Grønn te inneholder også koffein, men i en mindre dose. Grønn te inneholder epigallocatechin gallat, som er en sunn catechin, en antioksidant. Dette bidrar til å øke hastigheten på hjernen og nervesystemet, som hjelper kroppen til å brenne kalorier.