Digidexo.com

Hva er en Stent for en blokkert arterie?

Hva er en Stent for en blokkert arterie?


Arterie blokkeringer kan lindres ved hjelp av en stent. En stent er en liten metallnett enhet settes inn i arterien under en spesiell prosedyre, utført under bedøvelse. En intervensjons kardiolog utfører prosedyrer ved hjelp av stenter. Den mest vanlige bruk av en stent til å åpne er å forhindre hjerteanfall. Sette inn et stent i arterie forbedrer blodstrømmen. Stenting for en blokkert arterie er vanligvis utføres under en hjertekateterisering, i en hjerte Cath lab.

Hvordan en Stent Åpner en blokkert arterie

Å plassere en stent er ikke alltid mulig for en blokkert arterie. I løpet av en stent prosedyre, et kateter, ved hjelp av en guide wire, leverer stenten til området for blokkering. Kateteret har en ballong på enden som blåses opp, presser stent åpne og utvide arterien. Stenten er da igjen på plass for å gi varig bedring av blodstrøm.

Vanlige Bruk av en Stent

Vanlige bruk av en stent for å åpne en blokkert arterie inkludere i koronar eller arterier, leg, nyre og carotis (nakke) arterier.

Typer

Sette inn en stent for en blokkert hjertet (koronar) arterie blir ofte utført i løpet av en prosedyre som kalles en angioplastikk. En stent kan også ha en medikamentbelegg for å forhindre tilbakefall av en blokkert arterie. Et stoff-belagte stent er referert til som et medikament tent.
Arteriene i nakken kan bli blokkert fra fet plakk (aterosklerose). En stent kan åpne en blokkert arterie i nakken. Arteria carotis stenting er også kombinert med angioplastikk.
En blokkert bekkenarterien (lårarterien) kan også åpnes ved hjelp av en stent, for å behandle en tilstand kjent som perifer arteriell sykdom (PAD), men fordelen kan være begrenset, ifølge Cochrane Collaboration.
Hvis nedsatt (nyre) arterie blir blokkert og smal, kan resultatet bli untreatable høyt blodtrykk og nyresvikt. En stent kan brukes til å åpne en blokkert nyrearterien.

Betraktninger

Selv om en stent kan åpne en blokkert arterie, kan blokkeringen gjentas. Mange pasienter tar blodfortynnende for å forhindre blodpropp i arterien.

Advarsel

Under en fremgangsmåte for å åpne en blokkert arterie med en stent, er det en liten fare for brudd og blodkar blødning. Stenter er satt inn i kransarterien kan resultere i hjerteinfarkt under prosedyren --- igjen risikoen er liten. En stent er mindre invasiv enn å ha kirurgi, som også bærer risikoen. Det er viktig å diskutere den beste måten å åpne en blokkert arterie med din lege --- i noen tilfeller kirurgi kan være et bedre alternativ enn å ha en stent plassert.