Digidexo.com

Løvetann Root Helse Fordeler

Løvetann Root Helse Fordeler


Løvetann er en plagsom luke til gartnere, men i århundrer har det vært en viktig urt til mange kulturer rundt om i verden. Roten av planten er spesielt viktig for dets vitaminer, mineraler og helsemessige fordeler. Med så mange former tilgjengelig for kjøp i dag og svært få bivirkninger, er løvetann rot en forsvarlig alternativ medisin for mange hverdagslige helseproblemer.

Historie

I århundrer har løvetann rot blitt brukt som en medisinsk urt av kulturer over hele verden. I Europa, hvor løvetann er fortsatt sterkt betraktet som en medisinsk og ernæringsmessig kilde, er løvetann røtter brukes til vekttap, feber, diabetes og diaré. Kinesiske urtekyndige som tradisjonelt er brukt løvetann rot å behandle fordøyelsessykdommer, betennelse i brystet hos kvinner, melkestrømmen på ammende kvinner og blindtarmbetennelse. Indianere brukte løvetann rot i et kokt versjon for å behandle hevelse, hudproblemer, magesyke og nyresykdom.

Fakta

Det er hundrevis av arter av løvetann som vokser i mange områder av Nord-Amerika, Asia og Europa. I Frankrike og Tyskland, er løvetann dyrket først og fremst for sine medisinske verdi. Alle deler av løvetann - blomst, blader og røtter - brukes til medisinske og ernæringsmessige formål. I Europa er bladene av løvetann spist i salater, smørbrød eller andre måter som greener er spist for deres ernæringsmessige verdi. Bladene er best når høstes om våren; røtter er mest funksjonelle hvis høstet i høst. Løvetann røtter er mørk brun, kjøttfull og sprø og fylt med en melkeaktig stoff som er bitter på smak med en svak lukt.

Ernæringsmessige fordeler

Roten av løvetann inneholder gunstige kilder av vitaminene A, C og D så vel som B-kompleks. Roten inneholder også mineraler sink, jern og kalium. Når det spises som mat, løvetann rot tilbyr en høy antioksidant verdi til diett som, ifølge National Cancer Institute, viser studier kan være effektive i å forebygge kreft og slåss svulster. Den høye jern og sink innholdet gjør løvetann røtter en gunstig behandling for anemi.

Helse Fordeler

Ifølge University of Maryland Medical Center i sin nettartikkel, "Løvetann", løvetann røtter brukes i dag hovedsakelig for leveren og galleblæren funksjon, som en appetitt stimulerende og en fordøyelseskanal hjelpemiddel. Det finnes imidlertid mange andre helsemessige fordeler av løvetann rot, inkludert:

Behandling av anemi. På grunn av det høye innholdet av jern i løvetann rot, er det fordelaktig for å bygge røde blodceller i kroppen for å behandle anemi.
Behandling av diabetes. Løvetann rot har vist seg å senke blodsukkernivået hos pasienter. I Europa er det brukt til å behandle diabetes.
Avgiftning av vitale organer. På grunn av den vanndrivende evner av løvetann rot, er det fordelaktig for å skylle ut leveren, nyrene og galleblæren. Dette gjør det også en god urt for å bekjempe infeksjoner.
Avføringsmiddel. Løvetann rot er også et mildt avføringsmiddel og brukes til å hjelpe med regularitet.
Fordøyelsessystemet. Løvetann rot, når laget til en te, er gunstig for å lindre forstoppelse, oppblåsthet og fylde.
Behandling av høyt blodtrykk. Løvetann rot er en naturlig vanndrivende. Når det kombineres med høyt kalium innhold, er det en effektiv behandling for å senke blodtrykket.
Høy ernæringsmessig verdi. Løvetann rot inneholder vitaminene A, B-kompleks, C og D, samt mineraler jern, sink og kalium. Denne kombinasjonen av vitaminer og mineraler gjør også løvetann rot en høy antioksidant mat.
Mood forsterker. På grunn av den høye mengde av vitamin B-komplekset, kan løvetann rot bidra til å stabilisere humør og behandle depresjon.

I tillegg til disse fordelene, er løvetann rot også brukes til å behandle hudsykdommer som akne, eksem og psoriasis. Det er også brukt for leddgikt, slitasjegikt og gikt. Pågående studier arbeider for å knytte fordelene av løvetann rot til behandling av kreft og som medisin for å senke kolesterolet.

Side Effects

Det er svært få bivirkninger knyttet til å bruke løvetann rot. Allergiske reaksjoner på urten har blitt rapportert. Folk tar reseptbelagte litium, et vanndrivende, medisiner for å senke blodtrykk eller medisiner for å senke blodsukkeret bør ikke ta løvetann rot. Kvinner som er gravide eller ammer bør rådføre seg med lege før du tar denne urten.

Skjemaer

Løvetann rot er tilgjengelig i flere former som kan kjøpes i stoff butikker eller urte butikker. Kapsler, root juice, strøm eller flytende ekstrakt og skjær er tilgjengelige, samt en te form. Løvetann rot er også tilgjengelig i en salve for hudirritasjoner. Du kan også vokse og høste dine egne løvetann å lage dine egne produkter fra roten.