Digidexo.com

Hva er mega Tribulus terrestris?

Hva er mega Tribulus terrestris?


Tribulus terrestris er en urtemedisin lang brukt i tradisjonell kinesisk og indisk medisin. Mens den opprinnelige bruken av urten var å bekjempe forhold som infertilitet, erektil dysfunksjon og lavt libido, har Tribulus sett en siste oppblomstring av bruk som sport ytelse Enhancer, på grunn av sin påståtte testosteron-boosting kvaliteter. Studier, men er usikker.

Identifikasjon

Tribulus terrestris er en blomstrende plante som vokser i moderat til tropisk klima i USA, Mexico, Øst-Europa, India og Kina. Bladene er mindre enn en kvart tomme lang, og blomstene produsere bustete frø som er skarp nok til å punktere et sykkeldekk. Frøene er fortsatt levedyktig for 3-7 år i gjennomsnitt.

I Kina er urten kjent som bai ji li. I India er det referert til som gokshura.

Historie

Mens den østlige verden har kjent av de gode egenskapene av Tribulus terrestris i århundrer, ble vestlige kultur først introdusert til Tribulus gjennom sin popularitet med østeuropeiske OL-utøvere på 1970-tallet, som lovpriste sammensatte for sin antatte evne til å øke testosteron i kroppen. Mens Tribulus ble opprinnelig brukt til å bøte på infertilitet, erektil dysfunksjon og lavt libido, er tribulus markedsføres i dag hovedsakelig som en atletisk ytelse Enhancer. Fordelene med økte nivåer av testosteron er godt kjent, blant annet økt muskelmasse, redusert nivå av kroppsfett, og rask økning i styrke.

Funksjon

Dyrestudier har indikert at administrasjon av Tribulus terrestris resulterte i betydelige økninger i nivåene av testosteron, dihydrotestosteron og Dehydroepiandrosteron. Tilsynelatende, opererer Tribulus ved å signalisere hypofysen til å produsere økte mengder LH (luteiniserende hormon). Dette, i sin tur, har en brusende effekt som deretter signaliserer gonadene til å øke testosteron-utgang, men ikke inn i super-fysiologiske området. Dessverre er imidlertid gjennom mekanismen for aromatisering, dette resulterer også i betydelige økninger i østrogennivåer.

Virker det?

Menneskelige studier med Tribulus er mindre enn konkluderende. En studie med 15 pasienter konkluderte med at Tribulus hadde ingen effekt på kroppssammensetning eller sportslige prestasjoner. Andre har kommet til lignende konklusjoner. Tilhengere av urteekstrakt hevder at studiene hevder ineffektivitet brukt uriktig innhøstingsteknikk, utilstrekkelig doser eller uriktig administrering av forbindelsen. Kort sagt, bevisene enten for eller mot bruk av Tribulus å øke testosteronnivå er mangelfulle, men anekdotiske bevis tyder på at for noen, urt lever opp til sitt rykte.

Er det trygt?

For sau, nei. Hos sau, fører Tribulus en irreversibel tilstand som til slutt fører til døden. Hos mennesker, synes Tribulus å være ganske trygt, selv om det er ikke uten begrensninger. Gravide eller ammende kvinner bør ikke bruke Tribulus, eller bør yngre gutter. Personer med hormonavhengige forhold, for eksempel prostatakreft eller brystkreft bør også avstå. Noen rapporterte tilfeller av gynecomastia har dukket opp, selv om dette synes å være svært sjelden. Poenget er at Tribulus er relativt mild, med få nevneverdige bivirkninger.