Digidexo.com

Hva er behandlingen for Ascaris?

Ascaris, eller Ascaris lumbricoides, er parasittiske rundormer som kan hjemsøke den menneskelige fordøyelseskanalen, og i noen alvorlige tilfeller kan spre seg til andre deler av kroppen. En infeksjon med denne ormen er referert til som ascariasis. Det er viktig at denne infeksjonen behandles umiddelbart med en eller flere av de følgende alternativer.

Albendazole

Albendazole er en av de mest vanlige former for behandling for ascaris, ifølge Mayo Clinic. Albendazole er en antihelminthic agent som deaktiverer rund evner til å produsere energi. Når denne evnen har blitt deaktivert, ormene dør og vil bli vedtatt i avføringen.

Mebendazole

Mebendazole, også kjent som Vermox, er en annen vanlig behandling for ascaris. Mebendazole virker ved å blokkere ormer evne til å konsumere næringsstoffer, som glukose. Uten disse næringsstoffene ormer dø.

Nasogastric suging

Når ormen infeksjoner få alvorlige, kan nasogastric utsuging brukes. Nasogastrisk utsuging innebærer å plassere et rør gjennom nesen og inn i fordøyelseskanalen, og deretter suging ormer ut gjennom røret.

Vermifuge

Når ascaris produserer alvorlige blokkeringer i kroppen, kan en vermifuge (for eksempel piperazin) brukes til å tvinge ormer å slappe av nok til å bli vedtatt i avføringen.

Kirurgi

Hvis ingen annen form for behandling er i stand til å fjerne de ormer, kan operasjonen utføres for å fjerne dem manuelt fra kroppen.