Digidexo.com

Botemidler for Rabies

Rabies har lenge vært styrt av omfattende vaksinasjonsprotokoller på en stor skala. Tilfeller er ganske sjelden, men når eksponeringen forekommer, bør det bli sett på som en alvorlig medisinsk nødstilfelle; unnlatelse av å behandle en eksponering er ofte dødelig. Behandling er tilgjengelig, imidlertid, og bør følges fullt.

Post Exposure

Når de utsettes for rabies-virus, er tidspunktet for kjernen. Ifølge Centers for Disease Control, grundig rengjøring av såret eller bite fra infiserte dyr dramatisk reduserer sannsynligheten for å pådra viruset. Å rense såret, straks kjøre den under rennende vann for å fjerne alle spor av spytt eller blod. Bruk såpe og vann til å vaske området. En povidon-jodløsning, hvis tilgjengelig, er enda bedre, da dets antiseptiske egenskaper vil bedre rense såret. Povidon-jod er tilgjengelig på de fleste apoteker og i mange pre-laget førstehjelp kits, som kan kjøpes over disk. Skrubb området i minst 5 minutter.
Det neste trinnet er å administrere en dose av menneskelig rabies-immunglobulin (RIG). RIG er kroppens naturlige immunforsvar mot den angripende virus. RIG er tilgjengelig i de fleste akuttmottak og bør administreres så snart etter eksponering som mulig for å hindre at viruset fra å ta tak i kroppen. Den store dose av RIG holder viruset i sjakk mens kroppen monterer sitt eget immunrespons ved hjelp av vaksiner.
Det siste trinn etter eksponering er å motta flere doser av rabies-vaksine --- ved 0, 3, 7, 14 og 28 dager etter eksponering. Motta disse vaksinene sikrer at kroppen fortsetter å aktivt bygge antistoffer mot viruset, slik at alle spor av det er ødelagt av de stimulerte antistoffer. Det er viktig å gi den første rabies vaksine dosen så snart som mulig etter eksponering for å tillate legemet å begynne å montere en respons til viruset. Vanligvis rengjøring eksponeringen området, som får RIG og motta vaksinedoser er nok til å avverge virus. Nøkkelen er å hindre virus fra å ta tak; Når dette inntreffer, er det vanligvis dødelig.

Forebygging

Den beste behandling mot rabies er forebygging. Selv om de rapporterte tilfeller i ditt område er lav eller null, vaksinere husdyr og familiehunder er fortsatt en god idé. Husdyr og husdyr har en langt høyere sjanse for å støte på et vilt dyr som potensielt har sykdommen, som disse dyrene kan tilbringe mye tid utendørs. Folk som bor i områder med høy risiko med mange rapporterte tilfeller av rabies bør vurdere å bli vaksinert seg. Hvis du er usikker på risikonivået i ditt område, ta kontakt med CDC. Dette byrået holder styr på alle rapporterte tilfeller og kan bestemme din personlige risiko basert på plassering og dine aktiviteter som kan bringe deg i kontakt med sykdommen.