Digidexo.com

Sykdommer forårsaket av en parasittisk Roundworm

Sykdommer forårsaket av en parasittisk Roundworm


Parasitter er organismer som er avhengig av en annen organisme for å overleve. Rundormer er en parasitt som egg eller larve er funnet i jorda. De går inn i kroppen gjennom huden eller gjennom munnen. De fleste rundormer ende opp i tarmen, noen ganger forårsaker sykdom. Flere parasittsykdommer påvirke ulike organer i kroppen din.

Ascaris

Ascaris lumbricoides er en intestinal rundorm som vanligvis finnes i tempererte og tropiske klima. Denne parasitten forårsaker ascariasis der en tung infeksjon kan delvis eller helt blokkerer tarmen forårsaker alvorlig magesmerter, oppkast og rastløshet. Symptomene forverres som ormen vokser. Din helsepersonell kan diagnostisere infeksjon ved å undersøke egg i en avføringsprøve. Behandling av ascariasis kommer gjennom bruk av rusmidler som mebendazole, albendazole eller pyrantel pamoate.

Hakeorm

Parasitten Ancylostoma Duodenale fører hookworm smitte gjennom kontakt med huden fra forurenset jord eller avføring. Eggene sine trenge inn i tynntarmen gjennom lungene hvor de lå flere egg. Denne parasitten lever av blod og kan føre til anemi. Symptomer på hookwook infeksjon er liten magesmerter og tarmkramper, kolikk og kvalme. En avføringsprøve gir en diagnose fra en lege som kan anbefale medisin som mebendazole eller albendazole.

Trikiner

Den Trichinella spiralis parasitten forårsaker trikinose infeksjon. Den kvinnelige ormen festes til tarmen og produserer egg som slipper larve som begrave seg inn i muskelvevet, og organer. Dette fører til stort ubehag for verten. Ormen inngår et menneske gjennom konsum av rå eller kokt svinekjøtt. En blodprøve og mikroskopisk undersøkelse av muskelvev kan produsere en diagnose. Pasientene blir behandlet med tiabendazol og mebendazole men det er ingen effektive legemidler for å eliminere encysted larve.

Strongyloidiasis

Strongyloides stercoralis eller threadworm er parasitten forårsaker strongyloidiasis, en moderat infeksjon forårsaker brennende magesmerter. Alvorlige tilfeller av strongyloidiasis infeksjoner føre til anemi, vekttap og kronisk diaré. I immunkompromitterte mennesker kan parasitten forårsake akutt lungesviktsyndrom som fungerer som lungebetennelse. Diagnose omfatter avføringsprøver og blodprøver mens behandlingen er albendazole og tiabendazol.