Digidexo.com

Hvordan vet jeg om et ekorn Har Rabies

Hvordan vet jeg om et ekorn Har Rabies


Selv om ekorn er sjelden funnet å ha rabies, har det vært kjent for å skje. Hvis du blir bitt av en rabiat ekorn, dine sjanser for å pådra seg sykdommen er slank, med mindre dyret ble allerede vises veldig syk. Likevel, når du mistenker at et ekorn har rabies, må du være i stand til å fortelle skiltene med en gang, spesielt hvis dyret er en familiehund.

Hvordan vet jeg om et ekorn Har Rabies

•  Hvis det er mulig, finne ut om det har vært noen endringer i ekorn atferd. Hvis dyret begynner å gjøre ting utenfor sin normale rutine (ikke relatert til syklisk oppførsel som for eksempel graviditet eller parring), kan dette indikere tilstedeværelse av rabies. Eksempler på atferdsendringer inkluderer økt følsomhet for lys, lyd og berøring. En gang rolig og nysgjerrig ekorn kan bli ond, stridslystne eller aggressiv. Alternativt kan de være sjenert, innesluttet og sjenert - igjen, dette er bare grunn til bekymring hvis det er utenfor deres normale modusen for atferd.

Overhold dyr for de senere stadier av rabies, hvor det vil tilfeldig angripe noe den kan, inkludert både mennesker og dyr, og noen ganger også livløse objekter. I denne fasen, vil ekornet atferd være vilt ute av karakter, og det kan spise uten næringsverdi stoffer som småstein eller uspiselig søppel. Det kan også ha ekstreme endringer i søvnmønster, som for eksempel å sove hele tiden, eller sjelden lukker øynene i det hele tatt.

I sluttfasen av denne sykdommen, kan lammelse ta tak, med dyret knapt i stand til å flytte sine lemmer i det hele tatt. Det er her du kan se ekornet utviser klassiske rabies tegn, for eksempel skum rundt munnen. Koma og død uunngåelig følge kort tid etterpå.

Hint

  • De fleste undomesticated ekorn er naturlig skeptisk til mennesker, og vil ikke nærme seg dem med mindre tvunget til å på noen måte. Hvis et ekorn kjører direkte på deg, eller nærmer deg uten provokasjon (for eksempel tilbud av mat, som du ikke bør gjøre), er det en god sjanse for at den er infisert med rabies.
  • Hvis du mistenker at et ekorn har rabies, ta kontakt med din lokale helsestasjon eller veterinær før du prøver å behandle eller ødelegge dyret på egen hånd. Ikke mat, kjæledyr eller nærme seg dyret før det har vært ansett trygt å gjøre det av fagfolk. Forbered deg på det faktum at hvis dyret er et kjæledyr og har rabies, vil det måtte bli satt ned for sikkerheten til deg selv, andre familiemedlemmer, kjæledyr og allmennheten.