Digidexo.com

Hvordan dra nytte av Cytokiner

Cytokin er den generelle betegnelsen som brukes til å identifisere et bredt spekter av kjemikalier eller utskilte proteiner, som bidrar til å forenkle ditt immunsystem og dermed beskytte deg mot utenlandske giftstoffer. En av de bedre måter å forberede dine cytokiner for jobben de trenger å gjøre er å trene. Studier viser at kroppen produserer cytokiner i respons til operasjon, brenner eller annen fysisk traume er mye på samme måte som den produserer dem i respons til anstrengende trening. Trene dine cytokiner er enda en helsegevinst av å arbeide ut. Les videre for å lære hvordan du kan bedre forberede kroppen din for å beskytte seg selv ved å trene.

Hvordan dra nytte av Cytokiner

•  Forstå at de siste fem årene har det vært mange studier knytter hard trening til cytokin aktivitet, særlig fra eksentriske øvelser som løping eller sykling. (Disse formene kalles "eksentriske" fordi de krever en "eksentrisk kontraksjon", eller en forlengelse av beinet muskler, som det gjør når du kjører eller sykling). En studie viser at etter 45 minutters trening på innendørs roer (eller ergometer), cytokin nivåer var høy for tre timer. Interessant, de som deltar i studien som var vanlige løpere viste ingen økning. Deres cytokin nivåer var allerede oppe. Lær mer ved å lese studien kalt "The Cytokin Response til hard trening" i Resources nedenfor.

Den type cytokin mest produserte rett etter øvelsen kalles Interleukin-6 (IL-6). Jo lengre treningsøkt, produserer mer kroppen. I en studie av maratonløpere som fullførte løpet i 02:57-og-en-halv time, fant forskerne markert større mengder IL-6 rett etter løp. For tredemølle løpere, mengden av IL-6 i blodet begynte å stige etter 30 minutter, og nådde en topp på to-og-en-halv time. Det samme beløpet for maratonløpere 'IL-6 kan bli funnet i tredemølle løpere etter 90 minutters kjøring. Løpe lenger produserer ikke mer IL-6. Adrenalin kan bare øke nivået av IL-6 todelt til tredelt. Så, trenger du ikke å begynne å trene for en maraton for å dra nytte av trening produserte cytokin. Lær mer ved å lese studien kalt "Øvelse og cytokiner" i Resources nedenfor.

•  Vit at mengden og typen av fettsyrer du spiser kan påvirke cytokin produksjon under trening. Selv om den typiske amerikanske kosthold inneholder altfor mange Omeg- 6 fettsyrer (den typen som finnes i fjærfe, egg og vegetabilske oljer) og for få Omega-3 fettsyrer (den typen som finnes i fet fisk) enn det burde, Omega- 6 fettsyrer bedre styrke cytokin produksjon. Dietter høy i de sunne omega-3 fettsyrer kan hemme cytokine produksjon. Lær mer ved å lese studien kalt "Fett og Exercise Immunology" i Resources nedenfor.

Hint

  • Ikke alle cytokin øker er bra. Ved ukontrollert av kroppen, som det gjør på vanlig måte, for mange immunceller kan bli sendt. Dette kalles et "cytokin storm." Hvis man oppstår i lungene, for eksempel, akkumulerte celler kan eventuelt blokkere luftveiene. Det er ikke kjent hvorfor enkelte virusangrep som de 1918 influensapandemi årsak cytokin stormer.