Digidexo.com

Symptomer og behandling for en cervicogenic Hodepine

Symptomer og behandling for en cervicogenic Hodepine


En cervicogenic hodepine er en hodepine som er forårsaket av et problem i ryggraden. Ifølge Chicago Institute of nevrokirurgi og Neuroresearch (Cinn), årsaker til cervicogenic hodepine variere fra sykdom som leddgikt eller en skade som cervical forstuing (whiplash). Dette kan være et spesielt invalidiserende type hodepine.

Vanlige symptomer

Vanlige symptomer på en cervicogenic hodepine inkluderer en jevn, ikke-bankende smerter på baksiden og bunnen av skallen, noen ganger strekker seg ned til nakken og mellom skulderbladene. Smerten kan også være lokalisert bak brynene og pannen. På grunn av plasseringen, er det meste av smerte følte i hodet, selv om problemet har opprinnelse fra ryggraden. Smerte starter vanligvis etter en plutselig bevegelse halsen, for eksempel en nys.

Andre symptomer

Ifølge cervicogenic International Study Group, pasienter har en tendens til å få andre symptomer sammen med hodet og / eller nakkesmerter. Disse inkluderer kvalme, brekninger, svimmelhet, tåkesyn, blitt svært følsom for lys eller lyder og føle smerte ned en eller begge armer. Halsen også blir svært stiv og pasienten kan ha problemer med å flytte.

Betraktninger

Ifølge Cinn, er det flere faktorer som kan bidra til å gjøre cervicogenic hodepine mer alvorlig eller skje oftere. Disse inkluderer tretthet, søvnvansker, platen problemer, nåværende eller tidligere skader, dårlig holdning og stress på musklene.

Initial Treatment

Narkotika er vanligvis foreskrevet for å håndtere symptomene mens legen prøver å finne roten årsaken til hodepinen. De typer dugs foreskrevet inkluderer smertestillende, antidepressiva, anti-beslag medisiner og muskelavslappende. Så langt er det ingen diagnostisk test for cervicogenic hodepine, så å finne årsaken til hodepinen i ryggraden kan ta litt tid.

Videre behandling

Ifølge Cinn, til ytterligere behandlinger håndtere spinal problemer forårsaker hodepinen inkluderer X stråler, kiropraktiske behandlinger, fysioterapibehandlinger og periodiske akupunktur behandlinger. Til slutt, kan nerveblokk injeksjoner eller epidural spinal blokk injeksjoner gis. Pasienten blir også oppfordret til å engasjere seg i regelmessig mosjon, men å prøve å unngå bevegelser som kan utløse en cervicogenic hodepine. Over tid, kan pasienten føle kroppen gi advarsel tegn på at en hodepine er på vei. Tar smertestillende i løpet av denne tiden kan forhindre hodepine eller redusere intensiteten.