Digidexo.com

Matvarer som har mye av vitamin B

Matvarer som har mye av vitamin B


B-vitaminer er viktig for overordnede organ helse, som de er medvirkende i å styrke immunforsvaret og regulerer stoffskiftet, som begge gir oss den energien vi trenger for å komme gjennom våre travleste dager. Heldigvis, B-vitaminer er lett å ta med i et balansert kosthold hvis vi spiser masse mat og holde seg borte fra de som er raffinert.

Typer av B-vitaminer

Det er åtte typer B-vitaminer: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotensyre), B6 ​​(pyridoksin), B7 (biotin), B9 (folsyre) og B12 (cobalamins).

Kjøtt

Rødt kjøtt, spesielt de fra organer, er gode kilder til B-vitaminer --- spesielt B12. Lam leveren er den beste kilden, som en 100-gram servering skryte 1275 prosent av det anbefalte daglige inntaket av B12. Tilsvarende pakker en 100-grams porsjon biff lever mer enn 1100 prosent av det daglige anbefalte inntaket.

Frukt

Bananer er blant de fruktene med høyest konsentrasjon av B-vitaminer, med én stor banan inneholder 25 prosent av den daglige anbefalingen for B6. En orange inneholder mer enn 10 prosent av B1 og B9, mens en kopp grapefrukt seksjoner inneholder mer enn fem prosent av B6 og B9.

Grønnsaker

De fleste grønnsaker inneholder noen B-vitaminer, men poteter, chili peppers og gulrøtter ar blant de som scoret høyt. En stor potet gir mer enn 20 prosent av B3, B6 og B9, mens en halv kopp fersk rød chili peppers inneholder nesten 20 prosent av B6 og en kopp med rå gulrøtter inneholder mellom 6 og 10 prosent av B1, B3, B6 og B9 .

Korn og belgfrukter

Hele korn og belgfrukter er også viktige kilder til B-vitaminer. A 1 kopp servering av kokte linser gir mer enn 20 prosent av den daglige anbefalingen for B1 og 90 prosent av vitamin B9. Svarte bønner inneholder nesten 30 prosent av B1 og mer enn 60 prosent av B9. To skiver grovbrød skryte nesten 20 prosent av B1 og B3.