Digidexo.com

Vitaminer for Stamina

Vitaminer for Stamina


Vitaminer er nødvendig å regulere kroppens energinivå og opprettholde sunn hud, tenner og bein. De er forbruksvare i form av piller og mat. Noen vitaminer som vitamin D produseres naturlig av solen. Tretthet og manglende evne til å konsentrere seg er noen symptomer på vitamin mangel.

Vitamin B5

Vannløselig og en utholdenhet enhancer, er vitamin B5 et essensielt næringsstoff. Det hjelper til å danne antistoffer for immunsystemet og hjelpemidler i produksjonen av adrenal hormon. Når kroppen forbruker karbohydrater, fett og proteiner, B5 konverterer den til energi. Hodepine og tretthet er vanlige tegn på en vitamin B5 mangel. Vitamin B5 kapsler kommer i 500 mg, 250 mg og 100 mg doser og bør tas med vann etter å ha spist. Biff, kylling, fisk, hele korn brød og frokostblandinger, egg og melk er andre kilder til vitamin B5.

Iron

Jern, et viktig vitamin for livet. Den forbedrer utholdenhet og bidrar til å hindre anemi ved kjemisk binding med proteinet i de røde blod cells.the røde blodlegemer er ansvarlig for å føre blod fra lungene til resten av kroppen. Iron hjelpemidler også i den kjemiske reaksjonen som gjør mat til energi. Rødt kjøtt, kylling, tørket frukt, tørkede bønner, hele korn, tunfisk og fisk inneholder jern. Hodepine, kortpustethet, irritabilitet og lav energi er tegn på jernmangel.

Vitamin C

Kroppen ikke naturlig produsere vitamin C, så det må komme gjennom andre kilder. Vitamin C er et vannløselig vitamin som hjelpemidler i kroppens vekst og utvikling. Det er også en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler. Den vitaminformer kollagen, helbrede sår og vedlikeholder skjelett og tenner. Frukt og grønnsaker er gode kilder til vitamin C. Sitrusfrukter, brokkoli, grønne blader, poteter og jordbær har de høyeste beløpene. Tørt hår, gingivitt, tørr og flassende hud, anemi, en nedgang i evnen til å bekjempe infeksjoner og en langsom metabolisme er tegn på en vitamin C-mangel.

Magnesium

Magnesium spiller en viktig rolle i produksjon av ATP, kroppens hovedenergiproduserende molekyl. Kronisk tretthet, muskelkramper, høyt blodtrykk og søvnløshet er systemer av en magnesiummangel. Uten magnesium ville kalsium ikke fungere skikkelig i kroppen. Bananer, avokado, mandler, cashewnøtter, frø, erter, bønner, soyaprodukter og hele korn som hvete mel og brun ris er gode kilder til magnesium.