Digidexo.com

Hva kan jeg få vitamin K Fra & Hvor mye trenger jeg?

Hva kan jeg få vitamin K Fra & Hvor mye trenger jeg?


Vitamin K er et essensielt vitamin. Pasienter som trenger blodfortynnende trenger å regulere sitt vitamin K inntak, men for friske mennesker, er det et krav. Fordi Vitamin K finnes i bare noen få, svært sunn mat, er det viktig å spise et variert kosthold for å få nok.

Grunnleggende

Vitamin K er et teppe betegnelse for en gruppe av lignende, fett-oppløselige stoffer som er nødvendig for å modifisere visse proteiner i kroppen. Disse stoffene er instrumental i blodpropp, selv om de også bidra til beinmineralisering og generell cellevekst i hele nervesystemet. Det er to naturlige former av det: vitamin K1, eller phylloquinone, og vitamin K2, eller menaquinone. Vitamin K2 produseres naturlig av bakterier i tykktarmen, men vitamin K1 må inntas fra matplanter.

Anbefalte Beløp

Vitamin K-mangel er uvanlig hos friske voksne, fordi vitamin K finnes i mange matvarer, og fordi kroppen naturlig bevarer vitamin. Imidlertid er mangel en bekymring for folk som tar medisiner som hemmer vitamin K absorpsjon, eller for personer med forhold som forårsaker fett malabsorpsjon. For friske voksne, skjønt, anbefaler Food and Nutrition Board av Institute of Medicine ca 120 mikrogram per dag for menn, og ca 90 mikrogram per dag for kvinner.

Betraktninger

Mens vitamin K er viktig i visse kroppsfunksjoner, kan noen mennesker trenger å regulere sitt vitamin K inntak. Noen medisinske tilstander kan skape risiko for blodproppdannelse som kan føre til hjerteinfarkt, slag eller lungeemboli. Pasienter med disse lidelsene er ofte gitt blodfortynnende eller andre medikamenter som hemmer Vitamin K-funksjonen for å redusere muligheten for blodpropp. Pasienter på disse medikamentene er også rådet til å regulere sitt inntak av vitamin K. Hvis du er i fare for noen av disse forholdene eller tar denne typen medisiner, diskutere en trygg kosthold med legen din.

Fôr Kilder

Vitamin K1, eller phylloquinone, er den største kilden til vitamin K i kosten, og det er i stor grad finnes i vegetabilske oljer og grønne bladgrønnsaker. Disse oljene inneholder olivenolje, soyaolje, rapsolje, og majones laget med disse oljene. Imidlertid hydrogene synker nivået av vitamin, så se etter produkter laget med rene former av oljer. En kopp brokkoli, grønnkål, spinat, salat, bladbete, eller brønnkarse alle gir på den daglige minstekravet inntak.