Digidexo.com

Hvordan man skal håndtere angst etter et hjerteinfarkt

Et hjerteinfarkt er en svært alvorlig hendelse og post-angrep, kan du oppleve en blanding av negative følelser som angst. Du kan bli redd du vil ha en annen hjerteinfarkt og vil ikke overleve. En situasjon som dette kan minne deg om dødelighet og gjør at du føler deg sårbar. Det er normalt å oppleve angst etter et hjerteinfarkt, og du kan gjøre flere ting for å føle deg bedre som inkluderer en blanding av rådgivning og egenomsorg.

Hvordan man skal håndtere angst etter et hjerteinfarkt

•  Snakk med en terapeut. Profesjonell rådgivning er en fin måte å åpent diskutere den erfaring og de resulterende følelsene. Terapeuten kan gi råd og konkrete måter å overvinne din angst som inkluderer mestringsstrategier, avspenningsteknikker og muligens medisinering. Du kan oppnå mest mulig nytte hvis du gjennomgå rådgivning som en del av et hjerterehabiliteringsprogram; Dette vil tillate deg å møte med terapeut som har konkrete erfaringer å håndtere pasienter som har hatt hjerteinfarkt eller hjerteprosedyrer.

•  Nå ut til familie og venner. Emosjonell støtte fra de nær du kan redusere angst og andre negative følelser som depresjon. Tilbring tid på å gjøre ting du liker med dem nær deg. Hvis du har en venn eller et familiemedlem som du føler deg spesielt komfortabel med i forhold til å dele dine følelser, snakke med ham eller henne; en av de beste måtene å redusere angst er åpent snakke om hva som forårsaker det. Holde den inne bare gjør det verre.

Ta kontroll over din egen helse. Mens det er ingen garantier i livet, hvis du vet at du gjør alt du kan for å være sunn, kan du føle deg mindre engstelig hvis du spiller en aktiv rolle i utvinning og oppnå et bedre nivå av helse. Forplikte seg til bedre livsstilsvalg.

Vurdere å bli en støttegruppe. Å være rundt folk som vet hva du går gjennom og være i stand til å dele dine erfaringer med folk som forstår vil føle deg bedre og mindre alene. Ditt lokale sykehus er en god kilde til informasjon om støttegrupper.

Øv avspenningsteknikker som meditasjon, dyp pusting, positiv visualisering, lytte til beroligende musikk eller progressiv avslapning. Disse teknikkene kan lindre akutte følelser av angst samt redusere generelle følelser av angst som du praktiserer dem regelmessig over tid.