Digidexo.com

Typer defibrillatorer

Typer defibrillatorer


En defibrillator er en enhet som bruker elektrisk energi til å kontrollere juling av et hjerte. Når et hjerteslag er uregelmessig eller stopper, kan defibrillering brukes til å starte det riktig å slå igjen. De fleste er kjent med de eksterne elektrodene som brukes på en persons bryst. Men det finnes også typer defibrillatorer som kan bli implantert i pasienter for å bidra til å støtte helsen til deres hjerter.

Enkelt Chamber ICD

ICD er forkortelsen som refererer til hele denne klassen av enhet som kalles implanterbare cardioveter defibrillatorer. En ICD er en defibrillererer enhet som er implantert i brystkassen til en pasient. Enheten overvåker deretter hjerterytme av pasienten. Når de oppdager en hastighet som er høyere enn det de ble programmert til å tolerere, de leverer elektroniske pulser å prøve og stoppe takykardi. Hvis det mislykkes, utfører enheten defibrillering. Den første generasjonen av disse enhetene bare utføres denne funksjonen. Mer komplekse interne defibrillatorer ble senere utviklet. Senere enheter innarbeidet en kombinasjon pacemaker / ICD-funksjonen. En enkelt kammer inneholder en ledning som er satt inn i den høyre ventrikkel. Dette er den delen av hjertet som det vil gi elektrisk stimulans til dersom det oppstår et problem.

Dual Chamber ICD

De to kammer ICD funksjoner på samme måte som den eneste kammer ICD gjør, bortsett fra at ledningene er plassert i begge kamrene på høyre side av hjertet. Med vedlegg til både atrium og ventrikkel, kan enheten stimulere begge kamre etter behov. Anordningen gir energi til atrium først, deretter ventrikkelen, bevare den normale sekvens av hjertet.

Bi-ventrikulær ICD

En Bi-Ventrikulært ICD vil også inkludere pacemaker funksjonalitet. I stedet for å ha to ledninger som er implantert i de to kammere på den ene side av hjertet, implantater denne modellen av ICD en bly til både høyre og venstre hjertekammer. Cardiac resynkroniseringsbehandling deretter administreres av enheten, i en metode som kalles bi-ventrikulær pacing. Dette er en behandling som brukes når hjertet blir ute av sync. Dette betyr ikke at hjertet har problemer med pumping, men heller at det er å ha problemer med å gjøre det i hvert kammer på riktig tidspunkt.