Digidexo.com

Hvordan forstå prosenter på mat etiketter

Lese ernæring etikettene på mat er et viktig skritt for å utvikle en sunnere, balansert kosthold. Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) krever matprodusenter til å skrive ut visse ernæringsmessige informasjon. Protein prosenter kreves bare hvis produsenten touts maten som "high protein," og sukker prosenter er ikke nødvendig fordi det ikke finnes dokumenterte daglige sukkerbehov.

Hvordan forstå prosenter på mat etiketter

•  Beregn ditt daglige kaloribehov basert på din høyde, vekt, kjønn og livsstil. Hvis du ønsker å opprettholde din nåværende vekt, at gjennomsnittlig antall forbrente kalorier hver dag vil også være antall kalorier du bør spise. Se det daglige kaloriinntaket kalkulator i "Ressurser" nedenfor.

Les ernæring etiketten. FDA krever ernæring etiketter å liste visse ingredienser, deres vekt, og hvor stor prosentandel av det daglige kosten verdi de inneholder. Den prosentvise tallet forteller deg hvor stor prosentandel av en enkel servering av en viss mat oppfyller det daglige anbefalte inntaket. For eksempel, hvis en mat pakken sier "15% natrium," som betyr en enkel servering av at mat vil oppfylle 15% av anbefalt daglig inntak av natrium. Du vil fortsatt ha å spise mat for å dekke de andre 85% for dagen.

Prosentene er basert på en 2000-kalori daglige kosthold. Bruk prosenter for å bestemme om maten er høy (over 20%) i en bestemt bestanddel, eller lav (under 5%). Målet for lave prosenter i fett, kolesterol og natrium, og for høye prosenter i kostfiber og vitaminer.

Tolk prosenter basert på ditt daglige kaloriinntak anbefaling. Hvis ditt daglige kaloriinntak er 2500 kalorier, vil prosentene publisert på ernæring etiketter skew litt lavere siden den tillatte grensen vil gå opp i alle kategorier. Hvis det er plass på emballasjen, vil noen etiketter publisere justert daglige verdier for en 2500-kalori diett under resten av ernæring fakta, slik at du vil ha en enklere referansepunkt. Hvis det daglige anbefalte kaloriinntak er lavere enn 2000 kalorier, vil de prosenter skew litt høyere.

Hold øye med porsjonsstørrelser når du spiser. Hvis pakkede matvarer kommer i par, er den ernæringsmessige informasjon ofte basert på å spise bare ett av de to. Hvis du planlegger å spise begge, doble prosenter på pakken for å få en nøyaktig telling.