Digidexo.com

Matvarer for å øke Iron & HDL

Matvarer for å øke Iron & HDL


Jern er nødvendig for å produsere hemoglobin, som transporterer oksygen i hele kroppen i de røde blodcellene. En diett mangelfull i jern kan føre til jernmangel anemi, forårsaker alvorlig tretthet og utmattelse på grunn av mangel på oksygen-transport røde blodlegemer. High-density lipoprotein, eller HDL, er "gode kolesterolet", viktig for å bryte ned potensielt farlige LDL (dårlig kolesterol) nivåer ved å transportere det til leveren hvor det kan behandles. Eskalere din jern og HDL nivå ved å forbruke visse matvarer.

Animalske kilder til jern

Matvarer av animalsk opprinnelse inneholder de høyeste nivåene av jern. I tillegg opptar kropps jern fra animalske kilder, kjent som "heme jern», mer effektivt enn andre kilder. Hjerteskjell gi den største mengden av jern, med 28 mg per 100 gram. Lever, hjerte og nyrer alle gi mer enn 8 mg jern per 100 gram. Venison inneholder 7,8 mg, med magert kjøtt som tilbyr 2,5 mg per 100 gram.

Ikke animalske kilder til jern

Mange urter og krydder gir en god kilde til jern. Ground timian, kanel og rosmarin inneholder 124 mg, 38 mg og 30 mg per 100 gram henholdsvis. Noen frokostblandinger er en god kilde til jern, med kli flak som gir mest, ved 20 mg per 100 gram. Bønner og belgfrukter er en annen god kilde til jern, som er tørket frukt, nøtter og frø.

Løselig fiber

I tillegg til å regulere insulinfrigjøringen og fremme sunn fordøyelsesfunksjon, kan løselig fiber øke HDL nivå og lavere totalkolesterol. Frukt og grønnsaker (spesielt sitrusfrukter), belgfrukter, hele korn, havre, kli og brun ris er gode kilder til løselig fiber.

Fett

Enumettet fett finnes i matoljer som olivenolje og rapsolje bidra til å øke HDL nivå. Omega-3 essensielle fettsyrer som finnes i fet fisk og nøtter og frø har mange helsefordeler, inkludert heve HDL nivå og behandling av dårlig fett. Unngå mettet eller transfett.

Løk

Fat Free Kitchen sier at å spise en halv rå løk hver dag vil øke HDL nivå med et gjennomsnitt på 25 prosent.