Digidexo.com

Vestibulære kompensasjon Øvelser

Vestibulære kompensasjon Øvelser


Mange forhold, for eksempel vestibulær nevritt, benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV), Ménières sykdom, labyrinthitis og perifere vestibulære lidelser påvirker det indre ørets evne til å opprettholde balanse og oppfatter bevegelse. Med hjelp av helsepersonell, kan vestibulære kompensasjon øvelser eller vestibulær rehabilitering terapi bidra til å redusere de svimlende effekter av slike forhold ved å trene hjernen til å bruke visuell eller proprioseptiv informasjon for å opprettholde en følelse av balanse når det vestibulære systemet ikke lenger fungerer som den skal.

Canalith reposisjonering prosedyrer (CRP)

Canalith reposisjonering prosedyrer bidra til å redusere følelsen av svimmelhet ved å flytte små partikler som sitter fast i en sensitiv del av det indre øret. Med hjelp av en helsearbeider, helt til pasienten en rekke bevegelser av overkropp og hode. Den Epley manøver og Semont manøveren er de to mest brukte CRPS. Den Epley manøver bruker fire 30-sekunders posisjon sekvenser av hodebevegelser. I Semont manøver, er pasienten raskt flyttet fra å ligge på den ene siden til den andre siden. Disse CRP teknikker er oftest brukt med pasienter som har BPPV.

Selv om manøvrene har en høy virkningsgrad, krever de en helsearbeider: intens, rask natur bevegelsene bære en risiko for alvorlig skade hvis det gjøres feil.

Brandt-Daroff Øvelser

Brandt-Daroff øvelser er en annen type CRP behandling. Fordi de er mindre intens, kan disse øvelsene gjøres hjemme uten tilsyn av helsepersonell. Øvelsen er enklest når du sitter på kanten av en seng. Pasienten snur hodet 45 grader til den ene siden, deretter raskt legger seg ned på hennes motsatt side. Baksiden av hodet (bak øret) skal hvile på sengen i 30 sekunder, før hun returnerer til en oppreist sittestilling. Øvelsen bør gjentas, vekslende høyre og venstre side, for seks repetisjoner. Som andre CRP behandlinger, er Brandt-Daroff øvelser ofte brukt for de med BPPV.

Cawthorne-Cooksey Øvelser

Cawthorne-Cooksey øvelser består av en rekke bevegelser og teknikker som lærer øynene til å bevege seg uavhengig av resten av hodet, og la pasienten oppleve og akklimatisere seg til svimlende hodebevegelser. De kan også hjelpe pasienten praksis god balanse, og til slutt eliminere følelsen av svimmelhet. En trenet helsepersonell kan hjelpe pasienten bestemme øvelser og antall repetisjoner som best passer deres behov. En rekke av øvelsene kan gjøres mens du sitter, som å flytte øynene, skuldre, eller hodet. Andre øvelser inngår endring fra sittende til stående stilling med øynene åpnet eller lukket, snu seg rundt, eller kaste gjenstander. Noen øvelser krever at pasienten til å gå rundt et rom, opp eller ned en skråning eller trinn, eller komplette bevegelser med øynene lukket eller åpnet.