Digidexo.com

Hva Inneholder Sakkarin?

Hva Inneholder Sakkarin?


Kalorifattig kunstige søtstoffer som sakkarin og aspartam har blitt viktige våpen i kampen mot overvekt og fedme. Stoffene smak flere hundre ganger søtere enn sukrose naturlig, eller sukker, men deres kjemiske struktur tillater dem å passere gjennom kroppen og la ingen kalorier bak. Heller ikke kunstige søtstoffer heve blodsukkernivå veien sukrose gjør. Sakkarin er den eldste av de kunstige søtningsmidler, men dens historie kommer med en god dose av kontrovers.

Hva er Sakkarin?

Forskere ved Johns Hopkins University oppdaget den søte stoffet i 1879 mens undersøker mat konserveringsmidler. Sakkarin er avledet fra en av to kilder: toluen, som er en fargeløs hydrokarbon tilstede i kulltjære og petroleum, eller metylantranilat, et naturlig stoff som finnes i blomster og druer. Sakkarin først treffer hyllene i USA i tablettform i 1890-årene; av 1907, erstattet sakkarin naturlig sukrose i matvarer for diabetikere. Pakker av en kornet versjon nådd US bordplater i 1957 under merkenavnet Sweet'N lav, og etter 1960, sakkarin så bred bruk i lettbrus. Bruken i brus har blitt nesten fullstendig erstattet av aspartam.

Foods

Sakkarin er distribuert i restauranter og selges i dagligvarebutikker i individuelle pakker under merkenavnene Sweet and Low, Sweet'N Low, søt Twin og NECTA søt. Det er funnet i bearbeidet bakevarer som selges i bokser i butikkhyllene, så vel som i syltetøy og gelé, hermetisk frukt, godteri, salatdressinger og dessertprodukter som pisket pålegg. Forbrukere kan også smake sakkarin i iskrem og sukkerfri tyggegummi. Der du ser bearbeidede diett produkter, vil du sannsynligvis finne sakkarin erstatte naturlig sukker. Kommersielle bakere også bruke sakkarin i nybakte sukkerfrie cookies, kaker og muffins. Noen sakkarinene er også tilgjengelig for bakere for sukker erstatter i hjemmebakst.

Nonfood bruksområder

Sakkarin er ikke bare for menneskemat; forskjellige dyrefor-og dyre legemidler inneholder sukker erstatning også. Sakkarin vises også i kosmetiske produkter som folk kan svelges, inkludert leppestifter, lip ordbøker og chapsticks eller balsamer. Vitamin stakere og farmasøytiske produsenter bruker sakkarin å forbedre smaken av sine tabletter og kapsler. Tannkrem, hostemiksturer, munnskyllevann, tann flosses og antacida kan også inneholde sakkarin for sukker-fri, ikke-kalorismakstilsetning.

Controversy

Sakkarin er en av verdens mest undersøkt matvarer. På 1970-tallet en rekke kanadiske studier innblandet sakkarin i blærekreft i laboratorierotter. Det amerikanske Food and Drug Administration forsøkt å forby sakkarin i 1977, men millioner av amerikanere protesterte. Byrået trakk på forbudet, men det erklært sakkarin en farlig, kreftfremkallende kjemikalier. Men forskere fortsatte å undersøke søtningsmiddel. Mer enn 30 studier på mennesker senere, forskere i stor grad enige om at folk ikke spiser nok sakkarin å utvikle sykdommer relatert til stoffet. The US Department of Health and Human Services fjernet sakkarin fra sin liste over kreft causers i 2000, mens Food and Drug Administration reklassifisert det som trygt for mennesker i 2001 US Environmental Protection Agency fjernet sakkarin fra sin liste over farlige kjemikalier i 2010.