Digidexo.com

Hva gjør alkohol vanedannende?

Hva gjør alkohol vanedannende?


Alkohol er svært vanedannende. Jo mer alkohol som forbrukes, vil den mer kroppen. Det paradoksale del om alkoholforbruk, er at etanol, det vanedannende stoffet i alkohol, er giftig for menneskekroppen.

Psykologisk avhengighet

Alkohol er vanedannende, fordi det er en psykologisk krykke, lindre angst og stress. For mange vil drikking få dem gjennom en tøff dag og føle seg bedre.

Dopamin

Når alkohol kommer inn i kroppen, er det en umiddelbar frigjøring av dopamin, som er knyttet til hjernens belønningssystem, noe som gjør at brukeren føler seg bra. Det fører også hjernen til å lage flere endorfiner (hjernens naturlige smertestillende), noe som fører til kontinuerlig craving for alkohol.

The Brain

Å drikke alkohol påvirker meldinger som sendes frem og tilbake mellom hjernen og nervecellene; Dette interferens i kognitive prosesser er faktisk antas å være en årsak til avhengighet, og en viktig grunn til at en toleranse for alkohol er opprettet.

Genetikk

En annen komponent til alkohol avhengighet er genetikk. Ifølge Web MD, personer med en familie historie av avhengighet er på et mye større risiko for å bli alkoholiker.

Personlighet

Predisposisjon og personlighet er også nøkkelen i alkohol avhengighet. Viktige faktorer, inkludert oppvekst og miljø, spille en betydelig rolle.