Digidexo.com

Proteiner som finnes i Whey

Proteiner som finnes i Whey


Protein er et essensielt næringsstoff som kroppen din trenger hver dag. Det finnes 20 aminosyrer, som er de "byggesteinene i proteiner, som finnes innenfor proteiner. Proteiner hjelper kroppen bygge og reparere muskelmasse, bygge og vedlikeholde skjelett og utføre flere andre metabolske funksjoner. Mennesker kan produsere bare 10 av de 20 aminosyrer, derfor må vi få dem fra maten vi spiser hver dag. Noen matvarer som whey protein anses komplette proteiner, derfor gir alle de essensielle aminosyrene.

Hva er Whey Protein?

Myseprotein er en blanding av globulære proteiner isolert fra myse, det flytende materiale laget som et co-produkt av osten gjør prosessen. Myseprotein finnes naturlig i kumelk, som er bygget opp av to proteiner, kasein og valle. Imidlertid er myse mer løselig og lettere å fordøye, og på grunn av disse faktorer er det ofte referert til som "gullstandard" av protein.

Proteiner som finnes i Whey

Myseprotein er et helt protein som inneholder alle 20 aminosyrer og alle ni essensielle aminosyrer. Så mye som 30 prosent av aminosyrene i myseprotein er forgrenede aminosyrer, inkludert leucin, isoleucin og valin. Muskelceller kan direkte oksidere forgrenede aminosyrer, slik at de brukes på en høy rente under trening. I tillegg, har de vist seg å ha størst positiv effekt på muskelproteinsyntese blant alle de aminosyrer.

Essential og ikke-essensielle aminosyrer

De ni essensielle aminosyrer som finnes i mysen omfatter isoleucin, leucin, lysin, metionin, fenylalanin, treonin, tryptofan, valin og histidin. Dette er viktig fordi kroppen ikke syntetisere dem, derfor må de bli levert av kosten kilder. Ikke-essensielle proteiner som finnes i myse er alanin, arginin, aspartat, cystein, glutamat, gluatmine, glysin, prolin, serin, asparagin og tyrosin. De er fortsatt veldig viktig, men kroppen din kan selvsagt gjøre dem.

Høykvalitets protein Kilder

Høykvalitets protein kilder inkluderer kjøtt, fisk, fjærkre, egg, melk, ost og yoghurt. Andre matvarer som inneholder store mengder av whey protein inkludere protein pulver, drikke mikser og energibarer. For å finne ut om et produkt inneholder whey som en primær kilde til protein, sjekke ingredienslisten for "whey protein isolat", "whey protein konsentrat" ​​eller "hydrolysert whey protein" nær begynnelsen av ingredienslisten. Imidlertid er myseproteinisolat den mest rene og konsentrert form av myseprotein tilgjengelig, da den inneholder 90 prosent eller mer av protein og svært lite fett og laktose.