Digidexo.com

Ernæring Fakta fra Hot Kokt Peanuts

Ernæring Fakta fra Hot Kokt Peanuts


Fra Mr. Planters til George Washington Carver til peanøttsmør og gelé smørbrød, peanøtter har en kontrollerbar plass i amerikansk kultur og er en integrert del av kostholdet for mange amerikanere. Gjort kjent av det sørlige USA, er peanøtter og peanut produkter brukt i utallige matvarer og tilsetningsstoffer i mat, og de blir servert av seg selv i en rekke måter. Kokte peanøtter kan finnes hermetisert i regionale dagligvarebutikker eller serveres varm på karneval og idrettsbegivenheter. En kopp kokte peanøtter er lik en servering.

Fat

Peanøtter har betydelige mengder av fett, men av hjerte-sunn variasjon. Kokte peanøtter har nesten 14g fett per servering. Selv om peanøtter har noen mettet fett, er de naturlig blottet for transfett.

Protein

Nøtter er en god kilde til protein. Kokte peanøtter inneholder 8.5g protein, nesten 20 prosent av anbefalt daglig inntak som foreslått av USA Food and Drug Administration. Peanøtter er en favoritt valg av brytere, konkurransedyktige vektløfting og andre som har behov for å bygge muskelmasse raskt.

Vitaminer og mineraler

Kokte peanøtter gi en betydelig kilde til magnesium, folat, niacin, mangan og tiamin. Hver servering av kokte peanøtter inneholder 2.6mg av vitamin E og 1.15mg av sink. En servering av varme kokte peanøtter inneholder ca 12 prosent av et individs nødvendige daglige inntaket basert på en 2000 calorie diett.

Fiber

En av de sunn aspekter av peanøtter er at de er forholdsvis høy i fiberen, noe som er viktig for å opprettholde et sunt fordøyelsessystem. En servering av kokte peanøtter inneholder ca 5.5g fiber.

Natrium

Peanøtter er naturlig lav i natrium, men mange kommersielle merker av nøtter legge generøse mengder salt. Pass på å sjekke emballasjen for natrium innhold før du kjøper kokte peanøtter hvis du har en hjertesykdom eller annen måte trenger å overvåke natrium inntaket.

Andre ernæringsmessige fakta

Peanøtter inneholder små mengder sukker og ca 22g karbohydrater per porsjon. Peanøtter er ikke en betydelig kilde til kolesterol.