Digidexo.com

Kan du pusser tennene for mye på en dag?

Kan du pusser tennene for mye på en dag?


"Puss tennene to ganger om dagen, gå til tannlegen to ganger i året" er et slagord mange mennesker vokste opp med, slik at børsting om morgenen og ved sengetid ble en del av den daglige rutinen. Pusse tennene bidrar til å fjerne plakk, filmen som dannes på tennene dine. Bakterier i plakk forårsaker hull i tennene og tannkjøttsykdommer. Noen mennesker kan føle at siden børsting er dobbelt bra, børsting mer enn to ganger er bedre.

To ganger daglig

Børsting minst to ganger om dagen i to minutter burde være nok, med tre daglige tannpuss den ideelle. Børsting oftere enn det kan faktisk skade munnen, ifølge Michael Sesemann, DDS, en Omaha tannlege som er president i American Academy of Cosmetic Dentistry. For mye børsting kan irritere tannroten og føre til viker tannkjøtt, mens overdreven og altfor kraftig børsting kan til slutt erodere tannemaljen.

Myk bust

En myk børste er lettere på tennene og tannkjøttet enn børster merket "fast". Men hvis folk oppfatter myke børster som mindre effektiv enn den faste typen, de er tilbøyelige til å kansellere ut gunstig effekt ved å børste for hardt eller for lenge. To minutter er tilstrekkelig for hver børsting, og et lett trykk er best for rengjøring uten å forårsake skade.

Ulik Meninger

Selv tann myndigheter ikke alltid enige om hva som er et tilstrekkelig antall daglige tannpuss. En artikkel i Business Week tyder på at noen tannleger mener at børsting bare en gang om dagen, ved leggetid, er nok, hvis kombinert med grundig bruk av tanntråd. For folk som føler ubehagelig å starte dagen med "morgen munn", men børsting etter frokost, pluss tanntråd og munnvann, er en passende tillegg til nighttime diett.

Etter måltider

Når du pusser etter frokost, lunsj og middag kan være den ideelle systemet, kan børsting for tidlig etter måltider erodere emaljen som mykes opp av det sure miljøet som mat skaper i munnen. Visse sure matvarer og drikker som appelsinjuice kan svekke tannemaljen. Vent 30 til 60 minutter før du pusser slik at surhet å nøytralisere.