Digidexo.com

Psykologiske effekter av obstetriske Intervention

Psykologiske effekter av obstetriske Intervention


Ideelt sett ville hver fødsel krever ingen ytterligere inngrep enn en lege eller jordmor fange babyen. Men medisinske intervensjoner ofte kommer inn i bildet, på grunn av en rekke faktorer. Etter det store øyeblikket, kan mødre stå reeling fra en intervensjon som var skremmende, intens eller unødvendig.

Risikoene

Når kirurgisk inngrep skjer, spesielt i en første fødsel, øker dette risikoen for at mor opplever depresjon post-traumatisk stress og sorg. Betydelige negative psykologiske effekter er knyttet til modus for levering. I studier, kvinner som hadde vaginale fødsler var mindre lyst til å bli deprimert og de opplevde også en økning i selvfølelse, mens de kvinnene som hadde keisersnitt opplevde høyere forekomst av depresjon og lav selvfølelse.

Fødsel Trauma

Dr. William R. Emerson, som har gjort omfattende forskning på fødselen traumer, mener at obstetrisk intervensjon er den viktigste kilden til fødsel traumer. Intervensjon omfatter vakuum utvinning, C-delen, bruk av tang, induksjon, hodebunn skjermer, indusere arbeidskraft og anestesi. Han mener at disse typer intervensjon brukes ofte når de ikke trengs.

En av Dr. Emerson viktigste områder av interesse er bruk av anestesi og analgesi under fødsel og effekten dette har på barnet. Disse legemidlene brukes til å redusere smerte at den arbeidende kvinne opplever, men ulempene må vurderes. Dr. Emerson sa at noen babyer som er født under (morens) anestesi kan ha en vanskelig tid bonding, og han mener også at disse babyene kan oppleve rus senere i livet.

Induksjon og narkotika

Når en mors arbeidskraft er indusert, påpeker Dr. Emerson ut at barnet kan oppleve følelsen av å bli kontrollert og over-drevet, noe som kan forstyrre binding. Han sier at legemidler brukes til tider slik at tiden for fødselen er planlagt å mesh med doc tidsplan og barnet er ikke født på sin egen timeplan.

Instrumenter

Ved hjelp av instrumenter, som for eksempel tang eller vakuum sug, for å levere en baby kan være traumatisk for barnet og moren, bemerker Dr. Emerson. Han mener også at keisersnitt kan resultere i taktilt forsvar i barndommen, på grunn av den oppjaget måten barnet ble født, og kan også resultere i en baby med fordøyelsesproblemer.

Amniotomy

En annen obstetrisk intervensjon er å kutte ledningen for tidlig og separasjon av mor og hennes barn for tidlig etter fødselen. Disse handlingene kalles amniotomies.

En nyfødt spedbarn bør ideelt sett plasseres på sin mors bryst rett etter fødselen eller så snart er tenkes mulig. Noen ganger er dette ikke skjer fordi et sykt barn må hast sendt av gårde til neonatal intensivavdeling. Men når barnet er sunt, dette bør gjøres for å starte bonding prosessen. Hudkontakt eller kenguru mor omsorg, er svært gunstig for barnet og hans mor. Jo før det er gjort, jo bedre.

Ifølge en artikkel i Time Magazine, som siterer en studie gjort av barneleger ved University of California, ble disse ungene som umbilical ledningene igjen un-klemt fast i en lengre periode var i bedre stand at de som snorer ble spent fast før de tok sine andre pust eller snart etter den andre pusten ble tatt. Utsette kutting av navlestreng tillater en gradvis heller enn brå endring fra fosterets sirkulasjon til vanlig sirkulasjon og ikke legger unødig stress på barnets kropp og blodårene i barnets lunger. Det er bedre å bruke en "bekymringsløse" tilnærming til frakobling barnet fra moren snarere enn en oppjaget og brå tilnærming.

C-seksjoner

Psychosomaticmedicine.org melder at det har vært en rekke studier på sammenhengen mellom keisersnitt og postpartum depresjon (PPD). Hvis en kvinne har allerede en historie med depresjon, så hun kan være sannsynlig å oppleve PPD etter en C-delen. I hvilken sammenheng den C-seksjonen oppstår kan også øke risikoen for PPD. Anestesi som brukes når en kvinne har en C-seksjonen og det faktum at hun ikke kan ha sine kjære i rommet med henne under fødselen kan ha en innvirkning på kvinnens følelsesmessige status. Dersom C-delen er en nødssituasjon snarere enn planlagt, kan dette være svært stressende på kvinnen. Tap av kontroll kan være upsetting, og føler seg dårlig etter operasjonen hindrer en kvinne evne til å holde og bånd med barnet sitt.