Digidexo.com

Om partielle anfall

Om partielle anfall


Ifølge en studie utført i 2006 av epilepsi Handling, 60 prosent av dem som er epileptiker lider av partielle anfall. Mens de er den vanligste type anfall blant epileptikere, kan de også være den mest vanskelig å diagnostisere. Men når plasseringen og typen har blitt bestemt, slike anfall kan forebygges og kontrolleres gjennom ulike metoder.

Betydning

Partielle anfall, også kjent som frontallappsfunksjoner anfall, kan oppleves som en enkelt episode, eller kan tilbakevendende. Tilbakevendende anfall hos en person vil anse dem epileptisk. Mesteparten av tiden, kan årsaken til partielle siezures ikke bestemmes. Det er folk som er på et høyere risiko enn andre. Disse inkluderer de som har en familiehistorie med partielle anfall, de som har lidd hodeskade eller hjerneslag og de som har lidd av en hjerneinfeksjon. Med mindre riktig medisinsk behandling er søkt, kunne en underliggende medisinsk tilstand gå ubemerket.

Funksjon

Mens alle beslag er en effekt av en elektrisk forstyrrelse i hjernen forårsaket av skadet hjernevev, er den typen anfall opplevd avhengig av den nøyaktige plasseringen av forstyrrelse. Partielle anfall vil enten begynne i tinning eller frontallappen i hjernen. For en lege å foreskrive de riktige medisiner, må den nøyaktige plasseringen av unormal vev bli plassert. Dette kan deteremined gjennom en EEG, som er en test som overfører elektriske impulser til hjernen. Impulsene kan føre til symptomer på anfall å presentere seg selv, viser det området av hjernen symptomene opprinnelse i. Kan Plasseringen også bli fastsatt gjennom en Cat Scan eller MR. Ved diagnose, behandling kan begynne, enten ved bruk av orale antikrampe medikamenter, eller ved kirurgi for å fjerne skadet vev.

Typer

Det er enkle partielle anfall, som anses auraen, eller advarsel, at en kompleks partielle anfall er i ferd med å skje. Leger kategorisere partielle anfall i henhold til de symptomene pasienten opplever. Det er synsk anfall som kan endre epileptisk atferd på grunn av erfaringene de har under anfallet. Noen opplever en følelse av déjà vu, kan noen ikke være i stand til å snakke tydelig, og andre er ikke i stand til å bruke de riktige ordene når de beskriver noe. I autonome anfall, er nervesystemet påvirkes og tap av kroppsfunksjoner er vanlig. Sensoriske anfall vil påvirke noen av de epileptiske sanser, forårsaker dem til å høre eller se ting som ikke er der, eller forårsaker dem til å smake og lukte ting som ikke eksisterer. Endelig er det de motoriske anfall som kan forårsake en rykking bevegelse enten i hele kroppen, eller på en side av kroppen.

Betraktninger

Partielle anfall kan bli behandlet ved bruk av en enkelt medikament eller gjennom en kombinasjon av mer enn ett medikament. Mange av disse medisiner har uønskede bivirkninger skjønt, og det er aldri garantert at de vil kontrollere partielle anfall. Hvis du har prøvd flere medisiner til ingen nytte, finnes et annet alternativ, og det er en vagal Nerve Stimulator. Dette er en enhet som ligner på en pacemaker, som er plassert rett under huden mellom hals og bryst. Det fungerer ved å sende tidsbestemte elektriske impulser til hjernen gjennom en nerve i nakken kalles nervus vagus. Disse impulsene kan bidra til å ødelegge den skadede vevet i hjernen forårsaker anfall. Den vagal nerve stimulator er en ganske ny form for behandling og studier er fortsatt blir gjennomført med hensyn til hvordan den styrer beslag og eliminerer behovet for medisinering. Hvis du har prøvd en rekke mengde medisiner uten å lykkes, så vil du kanskje å spørre legen din om denne behandlingen.

Advarsel

Diagnostisering av partielle anfall er ikke noe som bør tas lett på. Hvis du finner deg selv ofte opplever tap av bevissthet, tid bortfaller, eller de rundt deg har fortalt deg at du var ikke svarer, mens de prøvde å snakke med deg, så du kan lide av partielle anfall. Et annet symptom assosiert med slike anfall er ukontrollerbare trekk av bekkenet og bevegelser med beina dine som vises som om du rir en sykkel. Alle disse er ukontrollerbar og mens øynene dine kan være åpen, er du ikke klar og vil ha noe minne fra den gang de starter før etter at de har avsluttet. Hvis det er første gang du har opplevd et anfall, gå direkte til legevakten, som anfall er også forårsaket av alvorlige helsemessige forhold som for eksempel svulster. En fullstendig fysisk og nevrologisk eksamen vil være den eneste måten å finne ut hva som er galt og hvordan du behandler den.