Digidexo.com

Nevrologiske symptomer på eggstokkreft

Når kreft i eggstokkene forekommer, kan det føre til nevrologiske symptomer som ikke har noen relasjon til eggstokkene hodet. Dette er referert til som en paraneoplastisk syndrom og oppstår når biprodukter som produseres av kreft inn i blodbanen, og reise til andre områder av kroppen, som forårsaker symptomer. Ikke alle kvinner vil oppleve nevrologiske symptomer, som kan oppstå før eller etter diagnosen eggstokkreft.

Prikking

Noen kvinner vil oppleve prikking i hendene og føtter, selv etter kjemoterapi eller annen behandling for kreft.

Ataxia

Ataxia av lemmer har også blitt opplevd av kvinner som lider av kreft i eggstokkene. Ataxia er en tilstand der muskelbevegelse blir kompromittert, men den kompromitterte muskelbevegelser er ikke på grunn av tap av muskelmasse eller svakhet.

Polynevropati

Polynevropati oppstår når de perifere nerver slutter å fungere som den skal, fører til ytterligere nevrologiske symptomer som svakhet, redusert reflekser og tap av følelse.

Vertigo

En annen nevrologisk symptom, vertigo, oppstår når de berørte enkelte føles som om omgivelsene er spinning eller flytting.

Dysartri

Noen kvinne kan oppleve dysartri, som er en tilstand der musklene som tungen eller leppene, bli svekket eller lammet, og skaper problemer med tale.