Digidexo.com

Øvelser for Nedre Back & Lyske smerter

Back-pain-advisor.com, en respektert referanse området for behandling av rygg og tilhørende smerter, diskuterer de viktigste årsakene til nedre del av rygg og lyske smerter i sin artikkel "lyske og Nedre ryggsmerter." De sier at denne type smerte er forårsaket av stramme eller svake muskler, felles bevegelse eller bekken balanse, og at den beste måten å behandle denne typen smerte er gjennom øvelser. Øvelser for nedre del av ryggen og lysken er designet for å både strekke og styrke korsryggen, hofte og lyske muskler, sener og leddbånd.

Om De Øvelser

Musklene stramme som folk alder. Du trenger for å utøve disse stramme muskler til å hele tiden holde blodet strømmer til disse musklene. Blod bærer oksygen og næringsstoffer slik som vitamin C og andre antioksidanter (forhindrer oksydasjon av sykdommer eller toksiske oppbygging i muskelceller) til musklene. Du bør alltid starte med tøyningsøvelser for både ryggen og lysken. Muskler og leddbånd i disse områdene er svært utsatt for skader. Muskelkontraksjon øvelser kan bidra til å bygge styrke i nedre rygg, lyske og andre tilstøtende muskler. Dette vil bidra til å legge stabilitet til korsryggen, hofte og lyske området.

Lavere Tilbake & Hip Øvelser

Gjør 10 repetisjoner av hver øvelse og holde hver bevegelse i to til fem sekunder.

Ligg på gulvet med knærne opp. Trykk fast korsryggen i gulvet og hold den der. Slapp deretter gjenta for anbefalt antall repetisjoner.

Utvid venstre ben og ta høyre kne med begge hender. Dra sakte høyre kne til brystet og hold den posisjonen. Gjenta bevegelsen med venstre ben og gjøre 10 komplette repetisjoner. Man kan også trekke opp begge ben på samme tid.

Gjør ben heiser for å styrke magemusklene. En sterkere mage vil bidra til å støtte korsryggen. Med føttene utvidet, sakte heve føttene om seks inches av bakken. Hold i 10 sekunder, og deretter sette dem på gulvet. Gjenta 10 ganger.

Knel ned på et teppe og støtt hendene. Løft høyre ben opp og utvide den bakover så langt du kan. Hold denne stillingen, ta beinet ned, og deretter gjenta bevegelsen med venstre ben.

Lyske Øvelser

Vær forsiktig med å strekke for langt (forårsaker smerte) i følgende øvelser.

Ett ben stol stretch:
Sitt på en stol med den skadede benet (lyske) helt ut til siden. Spenne den andre foten, slik at bena er i en 90-graders vinkel. Holder på stolen for støtte, sakte bøye mot innsiden av skadde beinet. Strekk så langt frem som mulig, hold i 10 sekunder og deretter slappe av. Gjenta fem ganger.

Sommerfuglen:
Sitt på gulvet og plassere føttene sammen. Brette dem inn mot lysken. Trå forsiktig på innsiden av låret med begge albuene. Hold i 10 til 15 sekunder, og gjenta fire ganger.

Sitt på en stol og flytte bena innover og utover ved hjelp av armene for motstand. Dette kan styrke dine lyske muskler.