Digidexo.com

Hva er fordelene med Wild Yams?

Hva er fordelene med Wild Yams?


Wild yam er ofte indisert for feminine helse, men det har et bredt spekter av medisinske fordeler for både menn og kvinner. Den vokser som en vinranke i Asia, Nord-Amerika og Mexico, og dens rhizom og røtter blir høstet for medisinske preparater. Det vitenskapelige navnet på wild yam er Dioscorea villosa. Noen av de andre vanlige navn er meksikansk Wild Yam, Shan-yao, Kina Root, Yuma, kolikk Root, og Aluka.

Identifikasjon

Wild yam er et indiansk urt som har vært tradisjonelt brukt til å behandle tilstander, som for eksempel morgenkvalme og arbeidskraft, samt kolikk, magekatarr, revmatisme og astma. Dette er fordi wild yam har anti-inflammatorisk, anti-revmatiske og anti-krampaktig egenskaper.

Wild Yam og Progesteron

Det er en progesteron bekymring knyttet til å ta wild yam. Wild yam inneholder en forløper til progesteron, diosgenin, men kroppen kan ikke konvertere denne saponin i progesteron på egen hånd. Progesteron er bearbeidet fra vill yam bare i en laboratorie-omgivelser.

En Antispasmotic

Wild yam bidrar til å slappe muskler som en anti-krampaktig agent. Denne egenskapen kan bidra til å gi lindring fra kramper av menstruasjon, samt for veer og andre forhold som er lettet gjennom muskelavslapning.

Blood Sugar og Kolesterol

Wild yam har positive effekter på blodsukker og kolesterol nivåer. Den inneholder alkaloid Dioscoretine, som ble undersøkt for sin effekt på å senke nivået av blodsukker i kroppen. Likeledes kan det øke nivået av HDL kolesterol i blodet, som spiller den viktigste rolle av å flytte den andre kolesterol til leveren for behandling.

Fordøyelse og metabolisme

Wild yam kan også fungere som en fordøyelseskanal og metabolsk hjelpemiddel. Det kan hjelpe å behandle eller gi lettelse for gastrointestinale tilstander, slik som irritabelt tarmsyndrom, kolikk og gass. Det er også sagt å fungere som en agent for å regulere eller balansere stoffskiftet i kroppen.

Andre fordeler

Andre fordeler med wild yam inkluderer dens mulige effekt for nerve-relaterte forhold, og for smertelindring, livmor omsorg, sirkulasjon, leddgikt betennelse, nyre plager og for behandling av galleblæren.

Advarsel

Selv om wild yam ikke kan konverteres til progesteron i kroppen, er det en bekymring om å ta Wild Yam, knyttet til visse helsemessige forhold. Den inneholder diosgenin, en naturlig steroid som kan ha et østrogent reaksjon inne i legemet. Dette kan være viktig å merke seg med legen din dersom du tar andre hormon-baserte medisiner. Sikkerhet og effekt er heller ikke godt dokumentert i tilfeller av amming og forberedelser for babyer og små barn, selv om det kan hjelpe med kolikk.