Digidexo.com

Stem Cell behandling for revmatoid artritt

Revmatoid artritt (RA) er en smertefull og potensielt ødeleggende sykdom. Stamceller er en type celler som fortsetter å vokse og dele så lenge personen eller dyr er levende og kan bli omgjort til andre spesifikke typer celler. Stamcelle behandlinger blir brukt for mange lidelser, inkludert RA. Stamcellene kan erstatte skadede celler og tilveiebringe friske voksende celler fri for sykdommen.

Historie

Revmatoid artritt har blitt funnet i skjelettrester fra mer enn 4500 år siden, men det ble først gitt et navn av fransk lege Guillaume de BAILLOU i 1591. Det er mange typer leddgikt som vanligvis forårsaker smertefulle ledd, stivhet, begrenset bevegelighet og hevelse. RA er forskjellig fra de fleste former for leddgikt fordi det er ikke bare en inflammatorisk sykdom, men en autoimmun sykdom, som betyr at problemet er at kroppen angriper seg selv. RA kan angripe ikke bare leddene, men også huden din, blodårer og andre organer i kroppen din.

Betydning

Anslagsvis fem prosent av den amerikanske befolkningen lider av noen form for autoimmun sykdom, inkludert RA. RA kan også forårsake hjertesykdom og død. Den økonomiske kostnaden for livslang behandling og funksjonshemninger, samt lidelse, er enormt. Rutinemessig behandling for RA gir noen smertelindring, men ikke kurere det. Mange har anfall av sterke smerter selv med medisiner. I tillegg, med tradisjonell behandling ledd deformasjon og skade på organ fortsetter å forekomme.

Pasient stamceller

Leiden University Medical Center i Nederland 'forskning for alvorlig, ildfast RA inkludert kjemoterapi og autolog stamcelletransplantasjon. Dette bruker pasientenes egne stamceller fra deres blod eller beinmarg. Alle pasienter som ble behandlet hadde forbedring. Lignende resultater ble bekreftet i en australsk studie. I en lengre studie i Østerrike med tre pasienter, to hadde en 11- og 14-års remisjon, henholdsvis, og den tredje hadde et tilbakefall etter to år deretter 11 år i remisjon. Andre studier har hatt suksess, og alle funnet stamcelleterapi for å være trygg.

Embryonic og navlestreng

Embryonale stamceller er den mest allsidige, men striden om bruken har ført til begrenset forskning i USA. Imidlertid, navlestrenger inneholder Messenchymal stamceller, som har stor evne til å bli mange andre typer celler. De blir vanligvis injisert direkte inn i eller i nærheten av de berørte ledd. Fordelene med disse stamcellene er at deres anvendelse ikke er kontroversiell, og at pasienten ikke trenger immun-undertrykkelse medikamenter. Resultatene har vist reparasjoner av ledd og brusk.

Adulte stamceller

Stamceller kan høstes fra en voksen, men de er ikke like allsidig som Messenchymal stamceller. Imidlertid har forskningsresultater ved hjelp av voksne stamceller vært lovende. Hvis høstes fra pasienten, er immun-undertrykkelse narkotika ikke nødvendig. Når dette ikke er mulig, kan voksne stamceller brukes fra en donor. Pasienten vil fremdeles få fordelene av behandlingen, men vil trenge immun-undertrykkelse narkotika.

Fordeler

Stamcelleterapi ikke bare lindre smerter og betennelser. I mange tilfeller stamcelleterapi gir langsiktig remisjon eller muligens enda botemidler revmatoid artritt. I motsetning til behandlinger som tar sikte på lindrende symptomer, stamcelleterapi stopper skaden fra å fortsette og gjenoppretter funksjon til skadede ledd. Den tillater også pasientene til å slutte tradisjonelle narkotika tatt for smerter og betennelser som kan ha alvorlige bivirkninger.