Digidexo.com

Hva er årsakene til plutselig og alvorlig akne?

Akne er tenkt som en tenårings tilstand, men det kan være plagsom i alle aldre. Faktisk kan noen mennesker gå acne-fri i år, og deretter en dag våkner opp til et stort utbrudd. Dette kan være alarmerende og ganske upsetting til selvtillit. Det finnes behandlinger for å hjelpe håndtere situasjonen, men å vite årsaken kan være nyttig i tilnærmingen.

Bakterier

Mens akne ikke er forårsaket av urenslighet, kan det være forårsaket av en opphopning av bakterier på huden, som er fanget av olje og døde hudceller. Denne bakterien kalles propionsyrebakterier acnes, og er kjent for å forårsake akne.

Fet hud

Hvis du har fet hud, du er mye mer sannsynlig å utvikle en plutselig utbrudd enn noen som ikke gjør det. Overflødig olje kan tette porene og felle bakterier der, forårsaker en skavank å utvikle, tilsynelatende over natten. Det er ansikts rensemidler og behandlinger tilgjengelig for å bidra til å normal fet hud, men det vil trolig ta huden din tid til å justere.

Døde hudceller

Død hud er til stede på overflaten av huden til alle tider. Men når for mange av disse døde hudceller bygge opp, kan de bli fanget i hårsekkene. Når dette skjer, vil en ny lyte vises. Vanligvis er det kombinasjonen av døde hudceller og olje som skaper miljøet for akne-forårsaker bakterier til å trives.

Hormonsvingninger

Plutselige utbrudd kan skje på grunn av drastiske endringer i hormoner. Dette gjelder særlig hos kvinner. For eksempel er en kvinne som er i ferd med å ha henne periode sannsynlig at lider av en avslapnings. Også kvinner som er gravide eller som nærmer seg overgangsalderen har en tendens til å lide av alvorlige kviser som vises som fra ingensteds. Menn kan også lider skjema hormonally-forårsaket utbrudd, men dette skjer vanligvis i løpet av puberteten, når kroppslige nivåer av testosteron er høye.

Hva forårsaker ikke alvorlig akne

Nå som du vet hva som forårsaker alvorlig akne kviser, la oss lå å hvile noen av mytene om årsakene til akne. Akne er ikke forårsaket av å spise for mange sukkerholdige matvarer. Det er ikke forårsaket av å drikke brus eller kaffe. Det er ikke forårsaket ved å unnlate å rense huden og mennesker med akne er ikke skitten.