Digidexo.com

Hvordan løfte tunge gjenstander Trygg

Hvordan løfte tunge gjenstander Trygg


Løfte en tung gjenstand kan skade ryggen din, trekker musklene eller, hvis den faller, forårsake ytterligere skader på deg eller andre. Hvis du løfter tunge gjenstander på riktig måte, kan du spare deg for mye smerte i nåtid og langsiktige skader som kan påvirke din fremtidige helse og trivsel. Følgende trinn viser hvordan å løfte tunge gjenstander trygt.

Bruksanvisning

•  Evaluere objektet du løfter for å se om det er ujevnt balansert, hvis den har håndtak og hvor det beste stedet for å ta tak i det er. Vet hvor du går med objektet før du begynner.

Stå rett foran elementet du ønsker å løfte. Sentrere kroppen din over det og plassere føttene skulder bredde hverandre.

Stram magemusklene og stå rett og høy, holde ryggen så rett som mulig.

Bøy knærne. Uten å flytte overkroppen, sitte på huk ned til gulvet.

Grab elementet du ønsker å løfte fast med en hånd på hver side av det. Hold på den godt, og på en slik måte at det er balansert.

Bruk leggmusklene til å løfte kroppen din til en stående posisjon mens du løfter gjenstanden opp fra gulvet samtidig. Løft sakte, ikke med et plutselig rykk oppover. Hold elementet nær overkroppen din, bruker kroppen din til å bidra til å balansere objektet.

Gange med elementet uten å vri kroppen din. Stå rett og ta små skritt. Har noen til å hjelpe deg ved å lede veien hvis du ikke kan se hvor du skal unngå å kjøre inn i noen eller noe.

Tips og advarsler

  • Ryggen bør være rett hele tiden når du løfte tunge gjenstander. Bruk bare leggmusklene til å løfte objektet.
  • Ved senking objektet, bøy i knærne, holde ryggen rett. Bruk kun beinmuskulaturen som du senker objektet til gulvet eller bordet. Senk elementet forsiktig den ene siden av gangen for å unngå knusende fingrene.