Digidexo.com

Mild angstlidelse

Mild angstlidelse


I 2004, National Institute of Mental Health rapporterte en estimert 26,2 prosent av amerikanere lider av noen form for angstlidelse. I de tilfeller hvor symptomene ikke bevirke en persons normale funksjon, kan en mild form for tilstanden være tilstede. Selv om ikke livet endring, kan disse symptomene øke i intensitet og type når venstre ubehandlet.

Identifikasjon

Alle opplever følelser av angst på et eller annet tidspunkt. For noen kan disse følelsene gir fokus og konsentrasjon som trengs for å utføre en oppgave. For andre, kan de somle uten noen synlige tegn på at en trussel er til stede. Mild angstlidelser oppstår når det er uløste problemer eller bekymringer på spill. Hvis disse vedvarer over lengre perioder, kan de i betydelig grad påvirke en persons følelse av velvære. Jo lenger det fortsetter, jo mer sannsynlig andre emosjonelle og / eller fysiske symptomer.

Årsaker

Gifte, får skilt, flyttet til et nytt sted, eller noen store livsforandrende hendelse kan utløse følelser av frykt. Hvordan en person håndterer endring kan spille en stor rolle i hvordan disse følelsene håndteres. De som utvikler milde angstlidelser kan være å svare på mer enn bare hva som skjer i den her og nå. Minner fra en lignende tidligere erfaringer som gikk dårlig kan påvirke hvordan en person reagerer på en nåværende situasjon, forårsaker tvil og bekymringer til overflaten. Personer som er nervøse av natur er spesielt utsatt for disse symptomene.

Symptomer

Følelser av mild angst kan føre til et bredt spekter av symptomer avhengig av en persons personlighet makeup. Svette håndflater, sommerfugler i magen, muskelspenninger, kortpustethet og selv brystsmerter er mulige fysiske tegn. Utløseren kan være et reelt eller opplevd trussel, eller en langvarig følelse av ventende undergang. Følelse av hjelpeløshet, forvirring, tap av tillit, eller panikk er mulige følelsesmessige symptomer på angst. Obsessive bekymringer som spør repeterende atferd --such som gjør at dørene er låst - kan også forekomme.

Mild angst panikkanfall

I tilfeller der følelser av angst vedvarer, eller når en situasjon er overveldende, milde panikkanfall er mulig. I motsetning til panikkanfall som oppstår i mer alvorlige former for angst, kan milde angrep ligne en persons normal reaksjon på stress. En mild angrep kan fremstå som kortpustethet, følelse ør eller svimmel, eller en rask hjerterytme. Disse kan oppstå som følge av en opplevd trussel, eller endre, eller de kan dukke opp ut av ingenting når bekymringer vedvarer over tid.

Behandling

Milde angstlidelser, men plagsomme til tider, er ikke alvorlig nok til å hemme en persons evne til å utføre dagligdagse oppgaver. En person er klar over symptomene han opplever så behandler dem som de oppstår kan være all den behandling som er nødvendig. Avslapping teknikker som involverer dyp pusting og muskelavslapning kan hjelpe i tider hvor følelser av frykt oppstår. For de som opplever pågående angst eller nervøsitet, som omfatter en regelmessig mosjon rutine kan bidra til å avlaste bygget opp stress og spenninger. Biofeedback teknikker og hypnose kan også vise seg å være nyttig i å eliminere symptomer. Din primære omsorg lege kan gi behandlingstilbud i tillegg.