Digidexo.com

Sunn Diabetiker Meals

Sunn Diabetiker Meals


Å være en diabetiker utgjør noen kosttilskudd utfordringer på måltidene. Diabetikere må være klar over glykemisk indeks ranking - et mål på hvordan karbohydrater i maten heve blodsukkernivået av maten de spiser. Noen mat valg er åpenbare, som å velge frukt enn godteri. Andre alternativer er kanskje ikke så klart. For eksempel, visste du at jo lenger du koker pasta, jo høyere du heve sin glykemisk indeks? Diabetikere kan planlegge måltidene slik at de er friske, men likevel smake godt.

Wok

Stir-fry måltider er ideell for diabetikere fordi mye smak kan legges uten å legge mye sukker. Grønnsaker og kjøtt er tilberedt raskt ved høyere temperaturer, forlater grønnsaker kokt, men fortsatt skarp. Mens stir-fry måltider er et sunt valg for diabetikere, er den vanlige akkompagnement av hvit ris ikke. Hvit ris er høy på glykemisk indeks. Et bedre valg for diabetikere er konvertert langkornet hvit ris, ifølge American Diabetes Association. Et annet alternativ er å spise steke over en seng av strimlet kål.

Noen diabetikere kan ha problemer med å stå og matlaging i lange perioder av gangen. Den tidkrevende delen av en wok måltid er forberedelse. I stedet for å stå på kjøkkenbenken å kutte opp grønnsakene dine, vaske dem, legg dem i en bolle og sette seg ned ved kjøkkenbordet for å kutte dem opp på et skjærebrett.

Grillet

Grilling magert kjøtt er en annen måte for diabetikere å ha en velsmakende ennå sunt måltid. Glem sukker-laden barbecue sauser. Prøv krydret tørre gnir eller børste med hvitløk hakket opp i olivenolje med en klemme av sitron eller lime.

Bakte poteter er en tradisjonell siderett for grillet kjøtt. Erstatte de bakte poteter, som er høy på glykemisk indeks, med bakte søtpoteter.

Avslutt sunt måltid ved å skjære opp noen squash på langs og børsting med olivenolje og kaste den på grillen.

Pasta

Pasta kan virke som tabu mat når du er en diabetiker, men det er ikke sant. Diabetikere kan spise pasta og til med noen justeringer i tradisjonelle ingredienser og forberedelser. Ved hjelp av fullkornspasta, og serverer det al dente, litt fast i stedet for myk, vil bidra til å forsinke absorpsjonshastigheten av karbohydrater i blodet. Prøv å bruke en lavere sukkersaus eller lage din egen ved hjelp av sukker erstatning.

Fikse en stor salat kastet med vinaigrette dressing til å legge noen grønnsaker og avslutt måltidet.