Digidexo.com

Typer Dental Instruments

Typer Dental Instruments


Dental instrumenter ble brukt under høyden av Romerriket. Noen instrumenter har falt ut av bruk i løpet av årene, men andre overraskende er likt det som ble brukt hundrevis av år siden. Instrumenter har blitt utviklet for å korrigere spesifikke tannproblemer, for eksempel visse bur former. Andre instrumenter blir brukt regelmessig i tannlegekontor på en daglig basis.

Mouth Mirror

Munn speil er utformet med en vinklet speil på slutten slik at tannlegen til å vise innsiden av munnen. I 1984 ble et sett av gamle tannlege verktøy fra Romerriket lagt til New Milton Collection. Et av verktøyene var et sølvspeil ikke så ulikt speilene som benyttes i dag.

Sickle Probe

Den sigd proben er et metall, hektet verktøy som brukes til å teste for tannråte. Sigden Navnet kommer fra oppdrett sigd brukes i hvete høsting. Tannleger oppfordres til å bruke verktøyet skrudde slutt å teste tannemaljen for forfallet ved å trykke. Verktøyet er også kjent som dental explorer, med henvisning til sin funksjon av å utforske tennene for forfallet.

Dental Burs

En tann bur anvendes i prosedyrer som krever fjerning av emalje. BURS kommer i mange former og størrelser, hver beregnet for en bestemt behandling. Freser er et skjæreverktøy konstruert av karbid, rustfritt stål eller diamantbelagt, som er festet til enden av en bore. Ulike Shanks, eller sjakter, romme både treg og høyhastighetstog prosedyrer. Skaftet også brukes til å klassifisere de typer av bur. Noen eksempler på burs klassifisert av skaftet er låsen type eller rett vinkel, og den lange skaft.

Dental Drill

Øvelser brukes først og fremst for å fjerne tannråte. Det riktige navn for en dental drill er dentale håndstykkets men det kan også bli referert til som en dental motor eller rett og slett et håndstykke. Øvelser spinne på varierende hastigheter, noen kan rotere så fort som 500 000 RPM (omdreininger i minuttet). Den karakteristiske lyden av en dental drill gjør at mange pasienter til å frykte tannleger.