Digidexo.com

Bowen Therapy & leddgikt

Bowen Therapy - også kjent som Bowen Technique - er en helhetlig behandling utviklet i 1950 av australske Tom Bowen som bruker et system av detaljer for å forsøke å gjenopprette balansen i kroppen og stimulerer naturlig helbredelse. Mange mennesker som lider av symptomene på både slitasjegikt og leddgikt trekkes til denne behandlingen fordi den er skånsom, ikke-invasiv og søker å redusere betennelse som kan gjøre leddgikt slik en smertefull tilstand.

Bowen Therapy

Hvis du lider av leddgikt og ønsker å prøve Bowen Therapy, bør du vite at denne behandlingen ikke forsøke å fikse spesifikke helseproblemer, og er ikke ment å erstatte eventuelle eksisterende behandlinger som medikamenter eller kirurgi, men for å utfylle dem. Hvis du er tiltrukket av homeopati og forebyggende behandlinger, og tror de har hjulpet deg i det siste, så Bowen kan være noe for deg. Den forsøker å fremme helbredelse og redusere betennelser i ledd, et mål som virker skreddersydd for folk som lider av leddgikt og symptomer på smerte, hevelse og stivhet. Andre utsagn om Bowen er at det stimulerer energi i kroppen, bedre holdning og bringer organer tilbake til en mer naturlig stilling. Bowen er utført med en serie av myke, presise detaljer, administrert i en rullende bevegelse på akupressurpunkter og meridianer. Dette er gjort med pasienten fullt påkledd og legger seg ned, selv om det kan tilpasses for en sittende pasient. Bowen terapeuter ikke gni på den sterke måten som massasje terapeuter gjør, og ikke fokusere på rygg eller ledd; heller, de fungerer på musklene og muskel dekker, eller fascia. Ifølge Dr. Michael Austin, en Bowen utøveren i Tucson, Arizona, er behandlingen basert på energi felt; en terapeut kan påvirke en betent felles ved å berøre nærheten av det, og berører langs ryggraden vil resultere i henvist reaksjoner som kan helbrede andre områder. I tillegg sa Austin, Bowen kan brukes til å bringe hjernen til en alfa tilstand, hvor øket heling finner sted.

Hvis du bestemmer deg for å prøve Bowen, forventer økten skal vare 30 til 45 minutter, med terapeuten forlate rommet i intervaller i minst to minutter; Dette er gjort for å tillate kroppen å hvile og justere.

Forholdsregler

Ifølge altMD bør gravide unngå halebenet prosedyre, en Bowen metode for å slippe smerter i korsryggen; er det en mulighet kan det indusere for tidlig fødsel. På grunn av Bowens non-invasiv art, det er ikke mange andre forholdsregler du må ta. Terapeuter anbefaler at du drikker rikelig med vann for å frigjøre giftstoffer som kan ha blitt utgitt under økten, samt unngå enhver annen karosseri, inkludert Bowen, i noen dager.

Effektivitet

Det er mange online attester til Bowen Therapy makt for å redusere betennelse og smerter, og utbygger Tom Bowen hevder en suksessrate på 88 prosent. Imidlertid har det ikke vært noen kliniske studier på teknikken effektivitet, og Quackwatch.com viser den som en "tvilsom" behandling - sammen med homeopatisk medisin, urtemedisin, og vitamin terapi.

I det minste, terapi tilbyr en beroligende, ufarlig taktile opplevelsen som kan øke trivsel. Hvis du prøver det for å lindre leddgikt symptomer, kan du finne det nyttig.