Digidexo.com

Parathyroidism Foot Pain

Parathyroidism Foot Pain


Parathyroidism, også kjent som parathyroid sykdom eller hyperparatyreoidisme, er en medisinsk tilstand der biskjoldkjertlene feilfunksjon. Biskjoldkjertlene er fire ertestore kjertler som ligger i nakken. Denne tilstanden kan føre til foten smerte, så vel som en rekke andre symptomer.

Parathyreoideafunksjonen

Den viktigste funksjonen til biskjoldkjertlene er å skille ut et hormon som heter PTH. Kroppen din bruker PHT å opprettholde riktig nivå av kalsium og fosfor i blodet ditt.

Parathyroidism Effects

I parathyroidism, en dysfunksjon i dine parathyroid kjertler, noen ganger en liten ikke-kreft svulst, fører til at kjertlene til å produsere for mye PTH.

Betydning

Forhøyede nivåer av PTH i blodet kan føre til at kroppen til å fjerne for mye kalsium fra skjelettet, svekke dem.

Foot Pain

Prosessen med å fjerne kalsium fra bein at resultatene fra parathyroidism kan forårsake smerte, vanligvis i beina og ofte i føttene. I tillegg bein svekket av parathyroidism er mer skjør og kan bryte enkelt.

Behandling

Ifølge National Institutes of Health, de fleste tilfeller av parathyroidism behandles med kirurgi for å fjerne feil kjertel. Det handler om en 95 prosent funnrate. I tillegg kan enkelte legemidler som kalles calcimimetics kunne forbedre denne tilstanden.