Digidexo.com

Effekten av høyt svovelinnhold i vann fra springen

Effekten av høyt svovelinnhold i vann fra springen


Hvis du slår på vannet i ditt hjem og det lukter som råtne egg, er det et trygt satse på at du har et høyt svovel teller i vannet ditt. Svovel er et mineral som finnes naturlig i grunnvann, ettersom regn og overflatevann siver gjennom steinene i jorden og plukker opp mineraler i bergarter. Det er en av de mineraler som er målt i løpet av en vannkvalitet test.

Historie

Svovel er ikke et regulert forurensning. Ingen offisielle minimum eller maksimum trygge nivåer eksisterer. Environmental Protection Agency har en dinking vann standard for sulfat på 250 milligram per liter (mg / L), men dette er først og fremst på plass fordi konsentrasjoner høyere enn det vil føre til endringer i lukt og smak. Selv om mennesker og dyr for å justere smaken og lukten av vann med høyt svovelinnhold, vil det påvirke smaken av en hvilken som helst mat og drikke tilberedes med det.

Effekter

Det synes ikke å være noen langsiktige helserisiko forbundet med høyt svovel vann for voksne. De fleste mennesker opplever diaré, dehydrering og andre gastrointestinale problemer når de først spiser dette vannet, men effekten av slitasje over tid. Spedbarn og små barn er mer påvirket av diaré enn voksne er; men selv for dem, effektene er ikke stor. Food and Nutrition Board også registrert en sammenheng mellom høyt svovelinnhold og ulcerøs kolitt risiko, men uttalte at forholdet ikke er blitt grundig evaluert nok til å fortjene et inntak grense.

Betydning

Vann med konsentrasjoner over 250 mg / l regnes av EPA for å ha høye svovelnivåer. De fleste offentlige vannforsyninger har konsentrasjoner på mindre enn 500 mg / L, men noen høyere konsentrasjoner er funnet i områder tett ved gruver, på grunn av min avrenning påvirker vanntilførselen. I tilfeller som dette, mange mennesker bytter til flasker eller filtrert vann på grunn av smaken. Men selv i tilfeller hvor svovelnivåer på over 1000 mg / L har blitt tatt opp, har folk vært i stand til å tilpasse seg.

Betraktninger

Høyt svovelinnhold i vann har en korroderende effekt på metallrør, slik som de som er laget av kobber, stål og jern, og kan skade varmtvannsberedere. Skala buildup fra svovel kan tette rør og påvirke vannføringen, til slutt krever rør erstatning. I tilfeller som dette, kan plastrør være en bedre løsning. Svovel fører også en svart slim for å danne inne varmtvannsberedere og vann bløtgjøring systemer, som flekker vasker, badekar, vaskemaskiner og klær enten gule eller svarte. Svovel-elskende bakterier som gjør sitt hjem i høyt svovelinnhold vann forårsake dette.

Forebygging / løsning

Den beste måten å bekjempe høyt svovelinnhold er med en vannfiltreringssystem som omvendt osmose eller ionebytting. Disse systemene fjerne svovel fra vannet og, mens de er effektive, er de langsomme og kan avløpsvann. Med mindre konsentrasjonen er så høy som å forårsake en støtende lukt, de fleste velger å bruke flaskevann til drikke og matlaging og bruke svovel vann for vasking og husholdningsbruk, hvis de gjør noe i det hele tatt.