Digidexo.com

Alternative terapier for Drug Rehab

Den standard 12-trinns program for narkotika rehabilitering fungerer for noen mennesker, men for andre er det ineffektivt. Ulike mennesker har ulike behov, men den tradisjonelle formen for rehab er svært standardisert. Det er fortsatt håp for dem som har funnet tradisjonelle narkotika Rehab programmer uhjelpsomme i ending sin avhengighet, men: alternativ terapi. Alternative behandlingsformer varierer mye, som er basert på filosofien om at et individs behov kan ofte være svært forskjellig fra en annen. Likevel kan slik behandling kategoriseres inn i noen få hovedtyper.

Kunst- og uttrykksterapi

Uttrykksterapier omfatte alle former for behandling som involverer kunst og den rusavhengige uttrykk for hans eller henne selv gjennom dem. Terapi utnytte tegning, maleri, ekspressiv skriving, drama og musikk alle passer inn under denne kategorien. Canine eller hesteassistert terapi også er noen ganger gruppert sammen med andre former for uttrykksterapi, på grunn av likheter i sin søknad. Kunst- og uttrykksterapi fungerer ved at den rusavhengige til å uttrykke sine følelser på en kreativ og positiv måte, og bringer dem nærmere vinne sin avhengighet.

Body Therapy

Bruk av akupunktur, massasje terapi, yoga, kampsport og ernæringsmessige midler for å overvinne rusmisbruk kan kategoriseres som kroppsterapi. Slike behandlinger motvirke biofysiske og biokjemiske ubalanser i kroppen, eliminere cravings for stoffer og giftstoffer fra kroppen. Et økende antall boliger behandlingssentre gjør bruk av kroppsterapi, på grunn av dens effektivitet i avgiftning og utvinning fra avhengighet.

Recreational Therapy

Denne type terapi inkluderer bruk av fjellklatring, surfing leksjoner, ridning, villmarksturer, turer til stranden og rusmiddelfrie parter i utvinning fra rusmiddelavhengighet. Recreational terapi er spesielt effektiv med tenårings narkomane, demonstrere for dem at det er mulig å ha en spennende og givende liv utenfor narkotika. Slik behandling inkluderer også ofte støtte gruppemøter og bruk av gruppepress for å vende seg bort fra narkotikabruk, oppmuntre en nøktern sosialt liv og et godt samspill med jevnaldrende.