Digidexo.com

Lettelse for Abdominal Migrene

Mange er under den misforståelse at migrene er bare dårlig hodepine i stedet for en alvorlig nevrologisk lidelse. Det er mulig å ha en migrene uten hodepine (acephalgic migrene). Andre vilkår for migrene som ikke er ledsaget av en hodepine: migrene ekvivalenter, migrene varianter eller migrene aura uten hodepine. Abdominal migrene er migrene ekvivalenter.

Abdominal migrene oftest forekommer hos barn som er mellom 5 og 9. Disse barna er genetisk disponert for migrene og ofte utvikler typiske migrene senere i livet.

Diagnose

En person må oppleve fem abdominal migrene episoder for å bli diagnostisert med å ha mage migrene, ifølge International Headache Society (IHS). Alle andre mulige sykdommer først må utelukkes (dvs. virus, matforgiftning). En episode må vare mellom 1 til 72 timer i varighet. Smerten må være i sentrum av den abdominale (midt-linje), på navle (peri-umbilical) eller i det generelle området; smerten må være moderat til alvorlig og beskrevet som kjedelig eller sår. Pasienten må ha to av følgende: anoreksi (ønsker ikke å spise), kvalme, oppkast eller blekhet (blekhet).

Noen migrenepasienter (migrene) har fysiologiske endringer (Auras) som gikk forut for en migrene, som kan ledetråd dem i å ta medisiner for å prøve å unngå den verste av symptomene. Med mage migrene, er det normalt ingen advarsel.

Pain Relief

Migrene ble ikke anerkjent som en nevrologisk sykdom til tidlig 1990-tallet. Fordi en abdominal migrene er en av de mindre vanlige former for migrene, ikke er etablert en spesifikk protokoll for behandling av denne sykdommen. Foreløpig er leger å behandle abdominal migrene som de gjør andre typer migrene.

Visse medisiner, for eksempel serotonin blokkere, triptaner eller trisykliske antidepressiva, har blitt brukt med eldre barn og voksne som har mage migraines.The medisiner virker ved å endre kroppens kjemi. Men mange av disse stoffene er ikke godkjent for svært små barn. Noen ganger er det nødvendig å ta barn til sykehuset for å administrere intravenøst ​​(IV) medisiner slik som valproinsyre.

Noen leger vil fortelle foreldre til å gi over-the-counter eller reseptbelagte smertestillende medikamenter for å gjøre migraineur mer behagelig. Leger kan også foreskrive medisiner for kvalme. Å ha migraineur liggende i et mørkt rom med minimal stimulering kan hjelpe.

Årsaker

Nevrologer har ikke fastslått årsaken til mage migrene. Det antas at forandringer i to naturlig forekommende kropps kjemikalier, histamin og serotonin, kan være årsaken til denne type av migrene. Det er velkjent at stress endrer kjemikaliene i kroppen.

Forebygging

Som man vet mer om abdominal migrene, er det økt bevis for at denne type migrene kan ha en psykologisk basis. Hvis det er en stressende situasjon i hjemmet og barnet har mage migrene, kan barnet ha nytte av psykologisk rådgivning.

Se kosthold på migraineur nøye. Matvarer som sjokolade, sitrusfrukter, bearbeidet kjøtt (mat som inneholder nitritt) eller kinesisk mat hvis den inneholder mono natrium glutamat (MSG) kan utløse mage migrene.

Noter matinntak og stress nivå av migraineur daglig for å se om du kan etablere et mønster. Tillate legen å se på journal.The beste smertelindring for abdominal migrene er å hindre deres forekomst.