Digidexo.com

Bivirkninger av den Nicoderm Patch

Nicoderm CQ er merkenavnet på en nikotinplaster foreskrevet for å hjelpe folk slutte å røyke. CQ står for "Committed Quitters." Lappen var tilgjengelig kun på resept fram til 1996, da USA Food and Drug Administration godkjent det i over-the-counter salg. Du kan kjøpe Nicoderm CQ i tre forskjellige styrker, og det er designet for å være en del av en 8- til 10-ukers røykeavvennings-program. Plasteret forsyner kroppen din med litt nikotin, slik at du ikke opplever sterke abstinens cravings som tvinger deg til å røyke.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene er knyttet enten til kroppen justere til Nicoderm CQ patch eller til eventuelle abstinenssymptomer fra mink nikotin inntak. Hvis disse effektene oppstår, de vanligvis bare vare noen dager. De omfatter angst, hodepine, svimmelhet og ørhet, søvnighet, flushing, søvnløshet, fordøyelsesbesvær og kvalme.

Hud bivirkninger

Den Nicoderm patch kan føre til at huden under og rundt det å bli rødt, kløende eller irritert, med mulig svie eller brennende følelse. Du kan prøve å plassere plasteret på et annet område, og hvis irritasjonen ikke forsvinner etter noen dager, ta kontakt med din lege. Personer med hudproblemer kan ikke være gode kandidater for Nicoderm CQ.

Alvorlige bivirkninger

Du bør ikke røyke mens du bruker Nicoderm CQ. Selv om sjeldne, alvorlige bivirkninger er mer sannsynlig å skje hvis en person røyker mens du bruker plasteret på grunn av muligheten for nikotin overdose. Hvis noen av disse bivirkningene oppstår, kan de tyde på hjerte-problemer, og du bør slutte å bruke plasteret og søker umiddelbar oppmerksomhet fra en lege. Disse bivirkningene inkluderer brystsmerter; pustevansker; uregelmessig hjerterytme eller hjertebank; alvorlig hodepine; kraftig svimmelhet; sløret tale; skjelvinger; svakhet på en side av legemet; nummenhet eller prikking i hender og føtter; eller hevelse i hender, føtter eller ankler.

Mentale bivirkninger

Mentale og psykiske bivirkninger også er sjeldne, og hvis de oppstår, bør du slutte å bruke plasteret og ta kontakt med en lege. Disse effektene inkluderer depresjon eller andre humørsvingninger, unormale drømmer, nervøsitet og angst, og forvirring.

Kontra

Ammende mødre bør ikke bruke plasteret fordi nikotin går over i morsmelk. I tillegg kan Nicoderm CQ patch forstyrre insulin, beta-blokkere, propoksyfen og xantiner.