Digidexo.com

Hvordan ta blodfortynnende

Hvordan ta blodfortynnende


Blodfortynnende oppmuntre sunn blodstrøm og redusere risikoen for blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag. Aspirin er et eksempel, men legene som foreskriver aspirin som en blodet tynnere anbefaler vanligvis en lavere dose enn babyen aspirin for daglig inntak. Andre antikoagulantia inkluderer warfarin og heparin. Alle disse blodfortynnende ha en kraftig innvirkning på koagulering av blodet, noe som gjør det riktig timing og dosering ekstremt viktig når du tar dem.

Heparin for Blodpropper

Hvis legen din har diagnostisert deg med en blodpropp, vil du mest sannsynlig har en resept av heparin for den første uken. Heparin handler raskt for å fortynne blodet. Fordi det er kun tilgjengelig som en injeksjon, må du gi deg selv en sjanse en gang eller to ganger om dagen, avhengig av din resept. Legen din kan vise deg hvordan du gjør det riktig. Selv om skuddet er bare et lett stikk, kan medisinen føles varmt i flere sekunder når den går inn i systemet ditt. For å redusere denne ubehagelige, varme brodd, is området - typisk en fet område på magen - før og etter injeksjon.

Warfarin Treatment

Warfarin er tilgjengelig i pilleform. Avhengig av din tilstand og resept, kan du ta det sammen med heparin for en uke og fortsette å ta det etter din heparin behandlingen er ferdig. Det tar tid å bli effektive. Du kan ta warfarin med eller uten mat, men det er viktig å ta det på samme tid hver dag, noe som gjør måltidene praktisk for å huske. Legen din kan forskrive lavdose acetylsalisylsyre i stedet, noe som krever en tilsvarende dose tidsplan.

Mangler en Dosering

Hvis du savner en dose av warfarin, ta den så snart du husker på samme dag. Hvis en dag har gått, bør du ringe legen din for å diskutere alternativer; ta en dobbel dose er svært farlig, da det kan gjøre blodet ditt for tynn, noe som fører til problemer som indre blødninger.

Påfylling din resept

Hoppe en dose av warfarin eller annen blodfortynnende, er ekstremt farlig. Av denne grunn er det viktig å bestille en refill flere dager før din nåværende flaske medisiner løper ut. Når du plukker opp din etterfylt resept, se på piller for å sørge for at de er av samme form, størrelse og farge som din siste piller. Hvis noe er annerledes - inkludert inskripsjonen, om pillene har en - dobbeltsjekke resept med apoteket for å sikre at du har riktig medisinering.

Tips og advarsler

  • Din helsepersonell foreskrevet denne medisinen for en svært viktig årsak. Det er svært viktig at du tar den på riktig måte. Tatt på riktig måte kan det bidra til å forhindre hjerteinfarkt eller hjerneslag. Tatt feil det kan føre til alvorlige blødninger (og død).