Digidexo.com

Stimulering for nevropatisk smerte

Nevropatisk smerte er kroniske smerter som følge av nerve eller vevsskade. Det er ikke en tilstand som er spesifikke for noen en kroppsdel, men er oftest assosiert med tidligere utgaver fører til prikking og nummenhet i fingrene. Du kan ha mer alvorlige smerter som skyter gjennom en region. Det er mange måter du kan skade nervene. Noen av de mest vanlige er traume, brokkdannede skiver eller degenerative sykdommer. Elektrisk stimulering kan brukes for forskjellige nivåer av smertealvorlighetsgraden til behandling av nevropatisk smerte.

Ved hjelp av elektrisk stimulering

Hvis du lider av kroniske smerter og ikke får lindring fra medisiner eller andre modaliteter av terapi (is, varme, fysioterapi) kan være en god kandidat for elektriske stimuleringsterapi. Snakk med legen din om de to hovedmåter elektrisk stimulering er gjort for nevropatisk smerte: gjennom huden eller kirurgisk satt inn i ryggraden. Graden av smerte du opplever sammen med plasseringen av din skade og mental tilstand vil i stor grad påvirke hvilke behandlinger legen utforsker. Informere din lege om eventuelle hjertelidelser, pacemakere eller andre medisinske tilstander som kan bli negativt påvirket av elektriske stimuleringsterapi.

Skin Stimulering

TENS-enheten er ofte brukt for å lette kroniske smerter ved å bruke elektriske impulser til nerveendene. TENS står for "transkutan elektrisk nervestimulering" og kommer i en liten enhet som ofte kan holdes i hånden din (avhengig av produsent og modell). Du plasserer elektroder på huden over området som er kilden til smertene dine. Du vil ha flere innstillinger som spenner fra en knapt merkbar prikke til en faktisk sjokk. Forutsetningen er at smerte resepsjonen er forvirret av stimulering versus kroniske smerter, forårsaker hjernen til å blokkere inngangen til en periode. Det kan også stimulere endorfin utgivelsen.

Kirurgisk Implantasjon

Hvis du er i alvorlig kronisk smerte som er hemme din evne til å gjøre daglige aktiviteter og ingen andre behandlinger som hjelper, kan legen se til neurostimulation direkte på ryggmargen. Dette er et kirurgisk inngrep som implantater en enhet som du kontrollerer. Elektrodene er plassert på ryggraden, og drives til en enhet på utsiden av kroppen som ligner på en pacemaker eller TENS-enheten. Du styrer produksjonen. Ideelle kandidater må vise en sunn mental tilstand å ha implantatet prosedyren gjort. Kandidater med depresjon eller angstlidelser som følge av sin kroniske smerter kan ikke kvalifisere. Du bør snakke om dine muligheter med smertebehandling ekspert.